Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Sevnica, Obrežje

82-letnik grozil ženi, da jo bo ubil, jo pretepal in udarjal v steno

Piše: R.K.

Čas objave:
09.11.2021 11:20

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 155 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Nasilje v družini
Sevniški policisti so 8. 11. posredovali zaradi nasilja v družini na območju Sevnice. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 82-letni moški fizično obračunaval z ženo in ji grozil, da jo bo ubil. Žrtev je pretepal po glavi, ji grozil z nožem, prijel za glavo in udarjal v steno. Poškodovano žensko so oskrbeli v zdravstvenem domu. Policisti so nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtve. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. 82-letnega osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine
Med 5. 11. in 8. 11. je v Šentjanžu na območju Sevnice nekdo s strehe objekta odtujil okoli 16 metrov bakrenih obrob in povzročil za okoli 600 evrov škode.



V Gorenjem Podborštu na območju PP Novo mesto je med 7. 11. in 8. 11. neznanec vlomil v klet stanovanjske hiše in odtujil okoli 30 kg mesa in ozimnico.

Med 20. in 21.30 je na parkirnem prostoru na Smrečnikovi ulici v Novem mestu nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz predala vrat odtujil denarnico z gotovino.

Zasegli ukraden avtomobil
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Land rover evoque romunskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Med postopkom so ob preveritvi v schengenskem informacijskem sistemu ugotovili, da je bil avtomobil v avgustu 2021 ukraden v Italiji. Avtomobil so 30-letnemu državljanu Romunije zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Zaseženo vozilo
Zaseženo vozilo
PU NM

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Globokega (PP Brežice) izsledili in prijeli štiri državljane Pakistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.