testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Kronika

89-letnik vinjen in brez vozniškega

Piše: R.K.

Čas objave:
02.08.2022 09:58

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 201 klic.

Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih
je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Poziv očividcem prometne nesreče v Kandijskem krožišču

2. 8. nekaj po 6. uri so bili policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo žensko, ki se je poškodovala v prometni nesreči. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi se nesreča zgodila okoli 5. ure v Kandijskem krožišču, ko je prečkala cesto na prehodu za pešce, vanjo pa naj bi trčil večji avtomobil in po trčenju nadaljeval z vožnjo. Policisti PP Novo mesto zaradi razjasnitev okoliščin pozivajo voznika osebnega avtomobila, udeleženega v nesreči in vse, ki so nesrečo videli, da pokličejo na številko 113.

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Novo mesto so okoli 20.30 na Seidlovi cesti ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Med postopkom so ugotovili, da 89-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,24 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 29. 7. in 30. 7. je na parkirnem prostoru v Črnomlju nekdo iz odklenjenega rezervoarja tovornega vozila in traktorja odtujil okoli 280 litrov goriva.

S pašnika na Uršnih selih je med 31. 7. in 1. 8. neznanec odtujil električnega pastirja in sončno celico. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V Novem mestu je med 31. 7. in 1. 8. nekdo z njive odtujil zelenjavo in povzročil za okoli 100 evrov škode.

Med 31. 7. in 1. 8. je z delovišča v Straži neznanec odtujil sto opažnih plošč.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Črnomelj (Zilje) izsledili in prijeli 16 državljanov države Burundi, tri državljane Eritreje in dva državljana Gvineje in na območju PP Brežice (Slovenska vas, Čatež ob Savi, Obrežje) 15 državljanov Indije, devet državljanov Bangladeša, devet državljanov države Burundi, tri državljane Egipta, dva državljana Pakistana in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.