Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Nm

Abrahamka hotela kaznovati policista

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.11.2012 11:29

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 44 nujnih primerih, med drugim zaradi pretepa z nožem, opite dame na parkirišču, ki je hotela "kaznovati" policista...

Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli osebni avtomobil. Posredovali so zaradi 13 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršiteljico in kršitelja, ki se kljub ukazom policistov nista pomirila. Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so 22-letnemu nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja družinskim članom. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, povoženja divjadi, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

V PROMETNI NESREČI POŠKODOVAN PEŠEC

Črnomaljski policisti so bili 22. 11. obveščeni o prometni nesreči v kraju Hrast pri Vinici. Po prvih ugotovitvah policistov je 36-letna voznica osebnega avtomobila trčila v 39-letnega pešca, ki je izstopal iz avtobusa. Poškodovanega pešca so reševalci odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še ugotavljajo.

ZASEG AVTOMOBILA

Novomeški policisti so 21. 11. v Novem mestu s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki sprva znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Policisti so 26-letnega kršitelja uspeli ustaviti. Med postopkom so ugotovili, da večkratni kršitelj cestno prometnih predpisov nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je bil izrečen ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Osebni avtomobil Daewoo lanos so mu začasno zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o voznikih določa, da se z globo 1000 evrov kaznuje za prekršek voznik, ki vozi motorno vozilo v cestnem prometu v času, ko se mu izvršuje sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Zaradi neupoštevanja znakov policistov so mu izdali plačilni nalog v višini 500 evrov. Za omenjen prekršek se kršitelju izreče tudi 5 kazenskih točk. Plačilni nalog so mu izdali tudi zaradi nedostojnega vedenja.

POŠKODOVAN V PRETEPU

Novomeški policisti so bili 21. 11. nekaj pred 23. uro obveščeni o poškodovanem moškem v naselju v okolici Novega mesta. Zbrali so obvestila in ugotovili, da sta se sprla 32-letni in 28-letni moški, ki sta bila pod vplivom alkohola. Starejši je mlajšega najprej udaril v glavo in ga lažje poškodoval z nožem. Pred prihodom policistov je osumljenec zapustil kraj. Policisti so ga izsledili in mu odvzeli prostost. Ovadili ga bodo zaradi kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

TATVINE

Med 19. 11. in 20. 11. je ob regionalni cesti pri Šentrupertu neznanec z nadstreška reklamnega panoja odtujil bakreno pločevino. V okolici Trebnjega je nekdo z delovišča odtujil stroj za krivljenje pločevine. škode je za okoli 1500 evrov. V okolici Krškega je neznanec skozi odprto okno vstopil v stanovanjsko hišo in odtujil 750 evrov.


JAVNI RED IN MIR

PRIDRŽANA KRŠITELJICA IN KRŠITELJ

Krški policisti so okoli 21. ure posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru na parkirnem prostoru na Senovem. 50-letna ženska, ki je bila pod vplivom alkohola, se je nedostojno vedla in žalila občana. Nedostojno se je vedla tudi do policistov, ni upoštevala njihovih ukazov, skušala je udariti policista. Večkratno kršiteljico so obvladali z uporabo prisilnih sredstev in jo odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev ji bodo izdali plačilni nalog.

Metliški policisti so zaradi kršitve javnega reda in miru v gostinskem lokalu posredovali nekaj po 20. uri. Pijan 28-letni kršitelj se je nedostojno vedel do lastnika lokala. Kljub ukazov policistov se ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo, zato so ga obvladali z uporabo prisilnih sredstev in ga pridržali. Izdali so mu plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

ZASEGLI PREPOVEDANE TABLETE

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so med opravljanjem temeljite mejne kontrole pri potniku v avtobusu našli in zasegli več kot 500 tablet, ki so na seznamu prepovedanih drog razvrščene v skupini hipnotikov in anksiolitikov. 28-letnemu državljanu Srbije so izdali odločbo o prekršku in mu prepovedali vstop v državo.

NESREČA PRI DELU

Krški policisti so bili 21. 11. dopoldan obveščeni o nesreči pri delu v podjetju v Krškem. Po prvih ugotovitvah je pri upravljanju z delovnim strojem železni voziček trčil v 53-letnega delavca, ki je padel z višine treh metrov. Poškodovanega delavca so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.