pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Ljubljana

Afera UKC: 18 hišnih preiskav, ena oseba pridržana

Piše: Radio Krka / STA

Čas objave:
11.10.2016 16:51

Policisti so v okviru današnjih preiskav v zdravstvu opravili 18 hišnih preiskav in večje število razgovorov in zaslišanj. Eno osebo so pridržali do 48 ur, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

V preiskavi je sicer sodelovalo skupaj 45 kriminalistov in policistov ljubljanske policijske uprave. Podatkov o vsebini preiskave in nadaljnjih postopkih policije zaradi interesa preiskave še ne morejo posredovati.

Sicer pa so kriminalisti v okviru današnjih preiskav med drugim obiskali Univerzitetni klinični center Ljubljana in Onkološki inštitut Ljubljana. Preiskujejo domnevno preskakovanje čakalnih vrst.

Po neuradnih informacijah kriminalisti preiskujejo več zdravnikov, ki naj bi na UKC Ljubljana bolnikom omogočili preskakovanje čakalnih vrst. Na onkološkem inštitutu naj bi bila dva takšna zdravnika. Poleg tega naj bi deloval posrednik, ki je bolnikom zagotavljal, da pozna zdravnike in lahko tako poskrbi, da pridejo prej na vrsto. Nekatere informacije gredo v smer, da je ta oseba zaposlena v UKC.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je v pisni izjavi poudarila, da že ves mandat zagovarja ničelno toleranco do korupcije in da podpira vse preiskave v zvezi s tem.


Prej smo poročali: 
Na Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so preiskave po neuradnih informacijah STA potekale na ginekološki, interni in kirurški kliniki. Točno število zdravnikov, ki so se znašli pod drobnogledom policistov, še ni znano, bilo pa naj bi jih med pet in deset.
Na onkološkem inštitutu pa naj bi kriminalisti preiskovali dva zdravnika. Šlo naj bi za omogočanje preskoka čakalne vrste eni bolnici.
Po neuradnih informacijah naj bi policija prisluškovala posredniku, ki je zagotavljal, da pozna zdravnike in lahko tako poskrbi, da bolnik pride prej na vrsto. Nekatere informacije gredo v smer, da je ta oseba zaposlena v UKC.
Policija je sicer z informacijami skopa. Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da izvajajo določene aktivnosti v predkazenskem postopku glede suma storitve uradno pregonljivih kaznivih dejanj. Zaradi tajnosti podatkov postopka pa informacij ne morejo posredovati.