državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Kronika Koper

AVDIO: Požar na Primorskem še gasijo

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
08.08.2016 06:24

Gasilci so se tudi ponoči borili z večjim požarom, ki je včeraj izbruhnil ob železniški progi nad Črnim Kalom. Ponoči bodo intenzivnost gašenja zmanjšali, okoli sto gasilcev požar obvladuje z območij, ki so varna, je povedal vodja intervencije Denis Glavina iz Gasilske brigade Koper.

Požarišča na neprehodnem terenu zvečer še niso bila pod nadzorom, saj so za intervencijo na nevarnih območjih gasilci odvisni od pomoči slovenskih helikopterjev. Požar sicer ne ogroža bližnjih prebivalcev, je povedal Glavina.

Zvečer je gašenje požara, ki se je raztezal več kilometrov med vasjo Črnotič in naseljem Zanigrad, prevzela nova ekipa gasilcev. Pri gašenju pa je delo gasilcev poleg neprehodnega terena otežila tudi burja.


Dim od požara se lahko širi tudi do okoliških vasi, zato predstojnik območne enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje Koper Milan Krek svetuje, naj ljudje spremljajo dogajanje in upoštevajo navodila pristojnih.

"Dim draži oči in zgornji del dihal, zato je smiselno, naj se ljudje umaknejo v notranjost in zaprejo okna. Še posebej naj bodo pozorni srčni bolniki, astmatiki in drugi, ki imajo sicer že težave z dihali. Redno naj jemljejo zdravila, po potrebi pa naj se pravočasno umaknejo z območja in se posvetujejo z zdravnikom," je še dejal Krek, ki sicer dodaja, da so požari na Krasu vsakoletna izkušnja in zaupa pristojnim službam ter prebivalcem, da vedo, kako ravnati v takih okoliščinah.

Vodja intervencije Denis Glavina iz Gasilske brigade Koper o nočnih aktivnostih gasilcev