Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto/Sevnica/Bežice/Šentjernej

Brez elektrike popoldne ostalo okoli 2000 uporabnikov v Novem mestu

Piše: SPIN

Čas objave:
21.03.2020 18:08

V centru Novega mesta in v naseljih na levem bregu reke Krke, je bila danes ob 14.49 uri prekinjena oskrba z električno energijo. V izpadu je bilo 18 transformatorskih postaj in okoli 2000 uporabnikov. Dežurni delavci Elektra so okvaro odpravili do 15.45 ure.

Okoli 3.34 ure, v nedeljo, 22. marca, pa je izpadel daljnovod Mokro Polje, občina Šentjernej, ki pokriva odjemalce z električno energijo od Šentjošta v občini Novo mesto do Šentjerneja, skupaj 37 transformatorskih postaj. Delavci Elektro Ljubljana so okvaro na daljnovodu odpravili.

Ob 17.53 je v naseljih Pišece, Podgorje, Brezje pri Bojsnem, Župelevec, Dobova 2, Veliki Obrež in Kapele,v občini Brežice, prišlo do prekinitve s električno energijo zaradi izpada daljnovoda. Napako so dežurni pri Elektru Celje odpravili ob 21.10 uri.

Ob 17.53 je v naseljih Podgračeno, Ponikve, Mokrice grad, Obrežje, Slovenska vas in Laze, v občini Brežice, prišlo do prekinitve s električno energijo zaradi izpada daljnovoda. Napako so dežurni pri Elektru Celje odpravili ob 19.40 uri.

Požari
Ob 14.17 uri  je nad Prečno, v občini Novo mesto, gorela podrast v gozdu. Požar na površini okoli dveh hektarjev so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Prečna.

Ob 13.49 uri, je v naselju Okroglice, v občini Sevnica, zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Breg, Sevnica in Loka so požar pogasili in celoten objekt pregledali s termovizijsko kamero. Uničeno je celotno ostrešje in zgornji bivalni prostori. Na gasilski straži so ostali gasilci PGD Breg.

Ob 17.31 uri je v Brezovici pri Metliki, v občini Metlika, v gozdu gorela podrast in suha trava. Gasilci PGD Suhor so pogasili požar na površini okoli 300 kvadratnih metrov.