denar, bankovec, 500 Svet24.si

V Sloveniji na pozabljenih računih 19 milijonov ...

20180703-00871491 Svet24.si

Janša si je z milijoni zagotovil njegovo podporo,...

karin1 Svet24.si

Je ženskam v igralskem poklicu težje kot ...

policija, policijska ura, koronavirus, epidemija bobo Reporter.si

Sistem v javnem sektorju je bolj trdoživ in ...

20211011-01087832 Necenzurirano

Bojana Beović je le še zvočnik vlade #kolumna

samsung-galaxy-z-flip3-5g, maja-ferme Njena.si

Popolno darilo za vsako torbico – je majhen, ...

masle padec Ekipa24.si

ZMRAZI DO KOSTI! Slovenski skakalec utrpel ...

Kronika

Brez izpita odklonila alkotest in ostala brez avta

Piše: R.K.

Čas objave:
28.10.2021 11:41

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 198 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V Dolenjskih Toplicah so zasegli avtomobil kršiteljici cestno prometnih predpisov, ki ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume
kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja listin, vloma in tatvin.

Kršiteljici zasegli avtomobil
Med kontrolo prometa v Vavti vasi so policisti okoli 22. ure ustavili voznico osebnega avtomobila Renault clio. 35-letni kršiteljici, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonila. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
Na delovišču v Češči vasi je v noči na 27. 10. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil električne vodnike. Škode je za okoli 1000 evrov.


Med 24. 10. in 28. 10. je na parkirnem prostoru na Foersterjevi ulici v Novem mestu neznanec z osebnega avtomobila Volkswagen polo odtujil katalizator.

Na območju Gorenjih Kamenc je 27. 10. nekdo iz delavnice odtujil električno ročno orodje in lastnika oškodoval za okoli 1000 evrov.

V prodajalni v Novem mestu je nekaj pred 16. uro neznanka izkoristila nepazljivost osebja, iz blagajne odtujila okoli 200 evrov in pobegnila.

Okoli 19. ure je v Svibniku na območju PP Črnomelj nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Kršitelja pridržali
Nekaj po 22. uri so policiste PP Črnomelj poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Črnomlju, kjer naj bi pijan moški razgrajal in razbijal inventar. 34-letnemu moškemu so zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog. Z navijanjem glasne glasbe, razbijanjem in razgrajanjem je moški po odhodu iz lokala nadaljeval tudi v zasebnem prostoru, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.