tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Brez izpita odklonila alkotest in ostala brez avta

Piše: R.K.

Čas objave:
28.10.2021 11:41

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 198 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

V Dolenjskih Toplicah so zasegli avtomobil kršiteljici cestno prometnih predpisov, ki ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume
kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja listin, vloma in tatvin.

Kršiteljici zasegli avtomobil
Med kontrolo prometa v Vavti vasi so policisti okoli 22. ure ustavili voznico osebnega avtomobila Renault clio. 35-letni kršiteljici, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonila. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine
Na delovišču v Češči vasi je v noči na 27. 10. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil električne vodnike. Škode je za okoli 1000 evrov.


Med 24. 10. in 28. 10. je na parkirnem prostoru na Foersterjevi ulici v Novem mestu neznanec z osebnega avtomobila Volkswagen polo odtujil katalizator.

Na območju Gorenjih Kamenc je 27. 10. nekdo iz delavnice odtujil električno ročno orodje in lastnika oškodoval za okoli 1000 evrov.

V prodajalni v Novem mestu je nekaj pred 16. uro neznanka izkoristila nepazljivost osebja, iz blagajne odtujila okoli 200 evrov in pobegnila.

Okoli 19. ure je v Svibniku na območju PP Črnomelj nekdo skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Kršitelja pridržali
Nekaj po 22. uri so policiste PP Črnomelj poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Črnomlju, kjer naj bi pijan moški razgrajal in razbijal inventar. 34-letnemu moškemu so zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog. Z navijanjem glasne glasbe, razbijanjem in razgrajanjem je moški po odhodu iz lokala nadaljeval tudi v zasebnem prostoru, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje.