Pomeranian Svet24.si

VIDEO: Poglejte, kako je psiček v ZDA pregnal ...

profimedia-0715131113 Svet24.si

Finska premierka po objavi posnetka z zabave ...

dragic doncic 22 af Necenzurirano

Konec omejitev TV prenosov Dončića in nogometašev

katarina kecek PL Reporter.si

Katarina Keček: Zaradi resnice o spolnem ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

britney spears Odkrito.si

Prvi mož Britney Spears v zaporu!

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Kronika Novo mesto

Brez izpita, pod vplivom alkohola in kokaina bežal pred policisti

Piše: R.K.

Čas objave:
06.09.2021 17:24

Novomeški policisti bodo zaradi preprečitve uradnega dejanja ovadili 35-letnika, ki so ga v petek obravnavali v okolici Novega mesta. Moški je vozil brez vozniškega dovoljenja pod vplivom alkohola in kokaina, ob poskusu ustavitve ni upošteval znakov policistov, se nekajkrat zaletel v njihov avto in nato zbežal.

V petek malo po 19. uri so novomeški policisti v okolici Novega mesta z modro lučjo in sireno ustavljali osebni avtomobil voznika, ki je v avtu prevažal otroka in je kazal znake nezanesljive vožnje. Kot so navedli na Policijski upravi Novo mesto, 35-letnik ni upošteval znakov policistov, se nekajkrat zaletel v policijski avto, nato pa z avtom zbežal v gozd in od tam naprej peš.

Ko so ga policisti izsledili, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi suma, da je tudi pod vplivom drugih prepovedanih substanc, so opravili hitri test na droge, ki je reagiral na kokain.35-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja, policisti očitajo devet različnih prekrškov s področja varnosti cestnega prometa. Kriminalisti pa ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Brežiški policisti pa so v soboto zgodaj zjutraj v Čatežu ob Savi ustavili in prijeli 51-letnega državljana Kosova. Ta je pred tem prišel v Slovenijo mimo mejnega prehoda, v Ribnici ukradel avto in se z njim odpeljal proti avtocesti. Brežiški policisti so ga prestregli, vklenili in odpeljali v pridržanje. V policijskem postopku se je izkazalo, da ga zaradi kaznivih dejanj ropa in ugrabitev iščeta belgijska in španska policija.