kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Brez izpita, pod vplivom alkohola in kokaina bežal pred policisti

Piše: R.K.

Čas objave:
06.09.2021 17:24

Novomeški policisti bodo zaradi preprečitve uradnega dejanja ovadili 35-letnika, ki so ga v petek obravnavali v okolici Novega mesta. Moški je vozil brez vozniškega dovoljenja pod vplivom alkohola in kokaina, ob poskusu ustavitve ni upošteval znakov policistov, se nekajkrat zaletel v njihov avto in nato zbežal.

V petek malo po 19. uri so novomeški policisti v okolici Novega mesta z modro lučjo in sireno ustavljali osebni avtomobil voznika, ki je v avtu prevažal otroka in je kazal znake nezanesljive vožnje. Kot so navedli na Policijski upravi Novo mesto, 35-letnik ni upošteval znakov policistov, se nekajkrat zaletel v policijski avto, nato pa z avtom zbežal v gozd in od tam naprej peš.

Ko so ga policisti izsledili, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi suma, da je tudi pod vplivom drugih prepovedanih substanc, so opravili hitri test na droge, ki je reagiral na kokain.



35-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja, policisti očitajo devet različnih prekrškov s področja varnosti cestnega prometa. Kriminalisti pa ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Brežiški policisti pa so v soboto zgodaj zjutraj v Čatežu ob Savi ustavili in prijeli 51-letnega državljana Kosova. Ta je pred tem prišel v Slovenijo mimo mejnega prehoda, v Ribnici ukradel avto in se z njim odpeljal proti avtocesti. Brežiški policisti so ga prestregli, vklenili in odpeljali v pridržanje. V policijskem postopku se je izkazalo, da ga zaradi kaznivih dejanj ropa in ugrabitev iščeta belgijska in španska policija.