Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

Čez mejo skriti v tovornjaku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.01.2013 13:11

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 112 nujnih primerih. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda.

Posredovali so zaradi 24 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi zgostitev prometa, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, požarov, povoženja divjadi in ovir na vozišču.

PROMETNE NESREČE IN VOZNE RAZMERE NA OBMOČJU PU NOVO MESTO

V preteklih 24 urah so bili policisti obveščeni o 19 prometnih nesrečah. V treh so se udeleženci lažje poškodovali, v ostalih pa je nastala le materialna škoda. Štiri nesreče so se zgodile na avtocesti, ostale pa na regionalnih in lokalnih cestah.

Na avtocesti je že od sinoči odrejeno izločanje tovornih vozil in sicer na mejnem prehodu Obrežje, počivališčih Starine in Zaloke - za smer Ljubljana in počivališče Barje in Debeli hrib - za smer Novo mesto.

Cesti Novo mesto - Metlika in Podturn – Črnomelj sta po podatkih policistov zasneženi, vendar prevozni. Promet sicer glede na vozne razmere poteka počasneje.

Novomeški policisti voznikom svetujejo, da se na pot odpravijo z ustrezno zimsko opremo in pravočasno, z vozil pa naj temeljito očistijo sneg. Vozijo naj previdno in strpno in hitrost vožnje prilagodijo voznim razmeram.

PROMETNA NESREČA V ZBURAH

11. 1. nekaj pred 18. uro so bili novomeški prometniki obveščeni o prometni nesreči v Zburah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 19-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 55-letne voznice. V nesreči sta se oba lažje poškodovala. Lažje poškodovan je bil tudi potnik v avtomobilu voznice. Povzročitelj nesreče, ki je voznik začetnik, je imel v litru izdihanega zraka 0,42 miligramov alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

NASILJE V DRUŽINI

Novomeški policisti so bili 12. 1. 2013 obveščeni o nasilju v družini. 37-letnemu nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja žrtvam zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njihovo življenje, osebno varnost in svobodo. Nasilnež je izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo ženo in ji grozil, da jo bo ubil. Policisti ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovega ravnanja.

VLOMI IN TATVINE

S parkirnega prostora v Novem mestu je bil v noči na 13. 1. 2013 ukraden osebni avto VW Polo, reg. št. KK SE-607, letnik 2011, kovinsko temno sive barve.

Med 11. 1. in 12. 1. je bil v okolici Novega mesta ukraden neregistriran kmetijski traktor znamke IMT 533, letnik 1980, ki ga je imel lastnik parkiranega pod skednjem.

V okolici Sevnice je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil 200 evrov in dve bančni kartici. Storilec je po tatvini z bančnima karticama na bančnem avtomatu opravil dvig gotovine v višini 1300 evrov.


S streh dveh objektov v Novem mestu je nekdo odtujil 44 metrov bakrenih žlebov in odtočnih cevi.

V gozdu pri Dolenjem Leskovcu je nekdo posekal in odtujil pet dreves gabra in akacije. Lastnik je oškodovan za okoli 1000 evrov.

V okolici Trebnjega je nekdo vlomil v lesen objekt in odtujil visokotlačni čistilec, motorno škropilnico, dve žagi, kosilnico, udarno kladivo, vodno črpalko, električni agregat in del kotla za žganjekuho. Škode je za okoli 2000 evrov.

V okolici Šentjerneja je nekdo vlomil v klet in iz zamrzovalne skrinje odtujil živila.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Na parkirnem prostoru stanovanjskega bloka v Krškem je med 11. 1. in 12. 1. nekdo poškodoval pnevmatike na več kot desetih osebnih avtomobilih. Po prvih ugotovitvah je škode za okoli 2500 evrov.

IZMIK MEJNI KONTROLI

13. 1. nekaj po 15. uri je na mejnem prehodu Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal 55-letni državljan Bolgarije, voznik tovornega vozila s polpriklopnikom. Policisti so med opravljanjem temeljite mejne kontrole pri pregledu tovornega prostora našli skrite tri tujce – dva državljana Bangladeša in državljana Somalije. Po zaključenem postopku so tujcem zavrnili vstop.

(Foto: PMP Obrežje)

PREPOVEDANO HLADNO OROŽJE

Policisti na mejnem prehodu Vinica so 12. 1. popoldan med opravljanjem temeljite mejne kontrole v vozilu 45-letnega državljana Bosne in Hercegovine našli nunčake. Prepovedano hladno orožje so zasegli in tujcu izdali odločbo v hitrem postopku.

POŽAR

Krški policisti so bili 13. 1. popoldan obveščeni o požaru v starejši stanovanjski hiši v kraju Lomno. Hiša je pogorela v celoti, v času požara pa v njej ni bilo nikogar. Po prvih ugotovitvah je škode za okoli 30.000 evrov. Vzrok požara še ni znan. Policisti bodo opravili ogled in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.