reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika Novo mesto

V Bršljinu trčila avto in kolesar

Piše: R.K.

Čas objave:
20.06.2021 10:00

Včeraj ob 19.12 sta na ulici Bršljin v Novem mestu trčila osebno vozilo in kolesar. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovane osebo do reševalnega vozila reševalcem NMP Novo mesto, ki so kolesarja na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 5.14 je na avtocesti med priključkoma Smednik—Dobruška vas v občini Škocjan osebno vozilo zapeljalo s ceste čez varovalno ograjo in se prevrnilo. Gasilci GRC Novo mesto in PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč pri oskrbi in prenosu ponesrečene do reševalnega vozila. Reševalci NMP Krško so oskrbeli osebo na kraju dogodka in prepeljali v SB Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 7.44 so na Levstikovi ulici v Grosuplju gasilci PGD Grosuplje pomagali reševalcem pri prenosu obolele osebe iz 3. nadstropja večstanovanjske stavbe v reševalno vozilo.


Ob 10.36 je posadka helikopterja Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor iz Zabukovja v občini Sevnica s helikopterjem prepeljala poškodovano osebo v UKC Maribor. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali mesto pristanka helikopterja in nudili pomoč pri prenosu poškodovane osebe.

Ob 13.22 so v Kidričevi ulici v Kočevju gasilci PGD Kočevje iz okvarjenega dvigala večstanovanjskega objekta rešili občanko.

Ob 14.00 je v Gumberku v občini Novo mesto gorela suha trava. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Ratež so pogasili požar na površini okoli 30 kvadratnih metrov.