Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

Delavcu v Krškem stisnilo roko, spet več požarov v naravi

Piše: ReCO

Čas objave:
24.03.2021 18:40

Ob 11.43 je v podjetju Vipap Krško, v Krškem pri opravljanju del delavcu stisnilo roko. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovanemu in reševalcem NMP Krško ter poškodovanega prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMPK Krško so težje poškodovanega na kraju medicinsko oskrbeli in ga prepeljali na zdravljenje v SB Brežice.

Ob 8.13 so v naselju Veliki Dol, občina Krško, po sanaciji na požarišču ponovno začela tleti drva in krma. Gasilci PGD Veliki Kamen so na kraju z vodo zalili kraj požarišča.

Ob 10.21 je v naselju Orešje nad Sevnico, občina Sevnica, gorela podrast na travnato gozdni površini. Požar na površini okoli 550 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Sevnica.

Ob 12.18 so zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta v kraju Križe, občina Brežice. Gasilci PGD Križe 1999 in Spodnja Pohanca so požar pogasili, očistili dimniško tuljavo in pregledali okolico dimnika.

Ob 10.48 je na Mirnopeški cesti v Novem mestu gorela suha slama na deponiji na travniku. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so pogasili požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov in volumna okoli 100 kubičnih metrov.

Ob 13.47 so v ulici Pod Barončevim hribom, občina Novo mesto, goreli kupi suhih vej in debla dreves. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so pogasili požar na skupni površini okoli sto kvadratnih metrov.

Ob 17.41 je zagorelo v naravi ob Elektrarniški cesti v Brestanici, občina Krško. Posredujejo gasilci PGE Krško in PGD Brestanica.

Ob 11.25 se je v ulici Mestne njive v Novem mestu udrla zaščitna rešetka na
svetlobnem jašku zaklonišča v večstanovanjskem objektu. Gasilci GRC Novo mesto so jašek pokrili in mesto označili s trakom. Za dokončno sanacijo bo poskrbel upravljavec objekta.

Ob 13.39 je v Brežicah posredoval helikopter Slovenske vojske s ekipo HNMP iz Ljubljane, od koder so prepeljali novorojenčka z inkubatorjem v UKC Ljubljana.

Ob 13.36 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljala poškodovano osebo iz SB Brežice v UKC Ljubljana.