zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Kronika Nm

Direktor Komunale hudo poškodovan

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.05.2013 12:09

Konec tedna so se na območju PU Nm zgodile štiri hude prometne nesreče z udeležbo kolesarjev. Neuradno sta med poškodovanimi direktor novomeške Komunale Rafko Križman in zagrižen rekreativec Jože Ravbar. Policisti pozivajo očividce.

Huda nesreča se je zgodila okrog 9.30 ure, ko je voznik z manjšim osebnim vozilom bele barve oplazil Križmana pri Petelinjeku. Voznik je pobegnil s kraja nesreče. Po naših neuradnih informacijah je direktor Komunale utrpel hujše poškodbe prsnega koša  (zlomljena rebra in prebodeno pljučno krilo - pneumotoraks). Kot so pojasnili policisti se je nesreča zgodila nekaj pred 10. uro, ko je 56-letni kolesar vozil iz Novega mesta proti Ratežu. Pri kraju Petelinjek naj bi ga na neprimerni bočni razdalji prehiteval voznik manjšega belega osebnega avtomobila in ga z vozilom oplazil. Kolesar je padel in hudo poškodovan obležal na vozišču, voznik pa je nadaljeval z vožnjo proti Ratežu.

Policisti pozivajo voznika udeleženega osebnega avtomobila in morebitne očividce nesreče, da zaradi razjasnitev okoliščin nesreče pokličejo na številko 113 ali na anonimno številko policije 080-1200.

Po naših informacijah se je huda nesreča zgodila tudi v kraju Dolšce v občini Kostanjevica na Krki. Po neuradnih informacijah je bil v nesreče udeležen Jože Ravbar, aktiven rekreativen kolesar, ki je utrpel hude poškodbe kolka. Policisti so potrdili, da se je nesreča zgodila okoli 11. ure na cesti v okolici Kostanjevice, ko je 62-letni kolesar vozil v skupini kolesarjev in v ovinku zapeljal na pesek. Kolesar je izgubil oblast nad kolesom in padel. Hudo poškodovanega kolesarja so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Še dve hudi nesreči z udeležbo kolesarjev sta se zgodili pri Gradacu in Krvavčjem vrhu. Oba udeleženca sta utrpela zlome.

Prva prometna nesreča se je zgodila 18. 5. nekaj pred 13. uro na regionalni cesti med Metliko in Gradacem. 57-letni kolesar, ki je vozil v skupini kolesarjev, je trčil v kolesarja, ki je padel pred njim. Zaradi trčenja je izgubil oblast nad kolesom, padel po vozišču in se huje poškodoval.

18. 5. okoli 15.30 je 46-letni kolesar vozil po lokalni cesti v okolici Metlike. Pri vožnji po klancu navzdol je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na levo smerno vozišče in na nasip, kjer je padel in se hudo poškodoval.

Prometna nesreča z udeležbo 11-letne kolesarke se je 18. 5. popoldan zgodila tudi pri Stranski vasi. Kolesarka, ki je vozila v skupini kolesarjev, je zapeljala na bankino, izgubila nadzor nad kolesom in padla. V bolnišnici so ugotovili, da gre za lažje poškodbe.







Tiskovna predstavnica novomeške PU Alenka Drenik o nesreči