Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matej zemljic_fofo saso svigelj (2) Njena.si

Skrito v raju: Takšni ljudje so ljubi Mateju ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto, Krško

Direktorja ovadena zaradi davčne zatajitve

Piše: R.K.

Čas objave:
04.08.2021 11:45

Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 233 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Brežicah zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nezakonitih prehodov državne meje.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so na Okrožno državno tožilstvo Krško podali kazensko ovadbo zoper dva osumljenca zaradi dveh kaznivih dejanj Davčne zatajitve po 249. členu KZ-1. Med kriminalistično preiskavo so ugotovili, da sta se osumljenca kot direktorja gospodarske družbe v Sloveniji in gospodarske družbe v tujini pri
opravljanju dejavnosti trgovine s plemenitimi kovinami izognila plačilu davkov. Družba je neupravičeno v celoti oziroma deloma dobila vrnjen davek v Sloveniji za dobave domnevnim kupcem v drugih državah EU. Kriminalisti so ugotovili, da to ne drži, saj je bilo blago prodano končnim kupcem v Sloveniji in sicer v višini okoli 532.000 evrov. Zaradi knjiženja poslovnih dogodkov v poslovne knjige na podlagi vsebinsko napačnih listin so osumljenca ovadili tudi zaradi kaznivih dejanj Ponareditev ali uničenje poslovnih listin po 235. členu KZ-1. Za kaznivo dejanje davčne zatajitve je predvidena kazen zapora do osmih let, za kaznivo dejanje ponareditev ali uničenje poslovnih listin pa je predvidena kazen zapora do dveh let.

Kaznivo dejanje neupravičene uporabe tuje oznake ali modela
Na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto zoper osumljenca podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Neupravičena uporaba tuje oznake ali modela po 233. členu KZ-1. Med kriminalistično preiskavo so ugotovili, da je osumljenec kot direktor gospodarski družbi neupravičeno omogočil uporabo blagovne znamke, ki je zaščitena pri Evropskem uradu za intelektualno
lastnino. Zadeva se nanaša na področje gospodarskega poslovanja prodaje žganih pijač v obdobju od februarja do junija 2021. Kazenski zakonik za kaznivo dejanje določa zaporno kazen do treh let.



Tatvina
Na območju Bele Cerkve je v noči na 3. 8. nekdo na dvorišču stanovanjske hiše s tovornega vozila odtujil dva žarometa. Lastnika je oškodoval za 2000 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Libne (PP Krško) izsledili in prijeli pet državljanov Irana in na območju Velikega Nerajca (PP Črnomelj) 13 državljanov Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.