Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Kronika Ljubljana

Domnevni ugrabitelji in mučitelji Zorice Škrbić na sodišče

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
19.08.2015 05:30

Prva dva od štirih domnevnih ugrabiteljev in mučiteljev Zorice Škrbić se bosta danes pred ljubljansko okrožno sodnico Vesno Podjed morala izreči, ali priznavata krivdo za kazniva dejanja, ki so pripeljala do smrti omenjene ženske. Četverica je obtožena povzročitve posebno hude telesne poškodbe in ugrabitve.

Za prvo kaznivo dejanje je zagroženih od treh do 15 let zapora, za drugo pa od enega do desetih let. Tri od štirih obtoženih, Željka Petrovića, Blagoja Sazdova in Milana Trivkovića, bodo na sodišče pripeljali iz pripora, Senad Livadić pa je na prostosti.

Za danes popoldne sta razpisana prva dva predobravnavna naroka, druga dva pa v petek zjutraj. Če se obtoženi niso uspeli pogoditi s tožilstvom in torej krivde na predobravnavnem naroku ne bodo priznali, bodo na istem naroku imeli možnosti predlagati ali poskusiti izločiti določene dokaze. Nato bo steklo sojenje.

Škrbićevo, dolgoletno partnerko enega od obsojenih za rop banke SKB, so v središču Ljubljane ugrabili 26. junija lani. Odpeljali so jo na že prej izbran neobljuden kraj v bližnji okolici Ljubljane, kjer so jo več ur pretepali in mučili.

V zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne so jo hudo pretepeno odvrgli v Podpeči. Ženska, od katere naj bi ugrabitelji želeli izvedeti, kje se skriva plen iz ropa omenjene banke, je kmalu zatem podlegla poškodbam.