požar, poskus-uboja, ljutomer Svet24.si

FOTO: Požig in poskus uboja v Ljutomeru

Milan Kučan Svet24.si

Kučan razočaran nad Pahorjem

jozef horvat bobo Reporter.si

Novi šok v NSI: Jožef Horvat ni več v igri za ...

soča, 13-letnik, utopitev, kajakaški klub Svet24.si

Utopitev v Soči: deček se je zataknil za večji ...

balskanski bojevnik, dragan tošić Necenzurirano

Lovke afere komunalno blato vodijo do Balkanskega ...

boštjan-kulovic, ljubezen-po-domače Njena.si

Ljubezen po domače: Na dan načrtovane zaroke se ...

Križevniški sosed 10 Odkrito.si

Ko najlepša ljubljanska ulica zasije tudi ponoči...

Kronika

Dozidali bodo šolo

Piše: R.K.

Čas objave:
17.05.2021 07:43

Občina Trebnje je bila uspešna na razpisu ministrstva za izobraževanje in tako bodo dozidali Podružnično šolo v Dolenji Nemški vasi.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je v februarju 2021 objavilo razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021-2024, v okviru katerega je bilo na voljo 43 milijonov evrov. Predmet javnega razpisa je bil sofinanciranje investicij v rekonstrukcije in/ali novogradnje objektov vrtcev in osnovnega šolstva, z namenom zagotavljanja statične in potresne varnosti objektov in/ali z namenom zagotavljanja manjkajočih površin ali prostorov.

Na javni razpis je prispelo 160 vlog 126 občin, od tega 67 vlog za naložbe v vrtce in 93 vlog za naložbe v osnovno šolstvo, skupna vrednost vseh na razpis prijavljenih investicij pa po navedbah ministrstva znaša dobrih 91,6 milijona evrov.

Občina Trebnje je z namenom reševanja prostorske stiske v OŠ Trebnje na razpisu kandidirala tudi z investicijo v dozidavo Podružnične šole v Dolenji Nemški vasi in 10. 5. 2021 prejela sklep ministrstva o izboru. Za investicijo je Občini Trebnje odobrenih 1.404.915,01 EUR sofinanciranja, kar bo zagotovo zmanjšalo obremenitev proračuna in olajšalo izvedbo nujne investicije.