strela, udar strele Svet24.si

Strela udarila v 22-letnega koroškega lovca

drekci Svet24.si

Poglejte ta ostuden prizor v središču Ljubljane

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

riera Ekipa24.si

Riera je v šoku! Špancem razkril, kaj se je ...

Borut Pahor Odkrito.si

Borut Pahor - Vse pod kontrolo!

Zoran Janković Ekipa24.si

Kakšno vlogo ima v kaosu Olimpije Zoran ...

Kronika

Dozidali bodo šolo

Piše: R.K.

Čas objave:
17.05.2021 07:43

Občina Trebnje je bila uspešna na razpisu ministrstva za izobraževanje in tako bodo dozidali Podružnično šolo v Dolenji Nemški vasi.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je v februarju 2021 objavilo razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021-2024, v okviru katerega je bilo na voljo 43 milijonov evrov. Predmet javnega razpisa je bil sofinanciranje investicij v rekonstrukcije in/ali novogradnje objektov vrtcev in osnovnega šolstva, z namenom zagotavljanja statične in potresne varnosti objektov in/ali z namenom zagotavljanja manjkajočih površin ali prostorov.

Na javni razpis je prispelo 160 vlog 126 občin, od tega 67 vlog za naložbe v vrtce in 93 vlog za naložbe v osnovno šolstvo, skupna vrednost vseh na razpis prijavljenih investicij pa po navedbah ministrstva znaša dobrih 91,6 milijona evrov.

Občina Trebnje je z namenom reševanja prostorske stiske v OŠ Trebnje na razpisu kandidirala tudi z investicijo v dozidavo Podružnične šole v Dolenji Nemški vasi in 10. 5. 2021 prejela sklep ministrstva o izboru. Za investicijo je Občini Trebnje odobrenih 1.404.915,01 EUR sofinanciranja, kar bo zagotovo zmanjšalo obremenitev proračuna in olajšalo izvedbo nujne investicije.