južna afrika, omikron Svet24.si

V Južni Afriki omikron podvojil okužbe

Alec Baldwin Svet24.si

Prvi intervju Aleca Baldwina po tragediji na ...

Lovro Sturm-2 Svet24.si

Umrl je bivši minister Lovro Šturm

janez jansa dz1 Reporter.si

Janša deli klonirano vsebino plagiatorskega ...

traktor tonin Necenzurirano

Tonina enkrat že zalotili, a se posel spet obeta ...

anja-drnovšek Njena.si

Igralka Najinih mostov že postala mamica

doncic dallas 1 re 3 Ekipa24.si

ČAROVNIK! Dončiću v samo 27 minutah uspevalo ...

Kronika

Dozidali bodo šolo

Piše: R.K.

Čas objave:
17.05.2021 07:43

Občina Trebnje je bila uspešna na razpisu ministrstva za izobraževanje in tako bodo dozidali Podružnično šolo v Dolenji Nemški vasi.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) je v februarju 2021 objavilo razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 2021-2024, v okviru katerega je bilo na voljo 43 milijonov evrov. Predmet javnega razpisa je bil sofinanciranje investicij v rekonstrukcije in/ali novogradnje objektov vrtcev in osnovnega šolstva, z namenom zagotavljanja statične in potresne varnosti objektov in/ali z namenom zagotavljanja manjkajočih površin ali prostorov.

Na javni razpis je prispelo 160 vlog 126 občin, od tega 67 vlog za naložbe v vrtce in 93 vlog za naložbe v osnovno šolstvo, skupna vrednost vseh na razpis prijavljenih investicij pa po navedbah ministrstva znaša dobrih 91,6 milijona evrov.

Občina Trebnje je z namenom reševanja prostorske stiske v OŠ Trebnje na razpisu kandidirala tudi z investicijo v dozidavo Podružnične šole v Dolenji Nemški vasi in 10. 5. 2021 prejela sklep ministrstva o izboru. Za investicijo je Občini Trebnje odobrenih 1.404.915,01 EUR sofinanciranja, kar bo zagotovo zmanjšalo obremenitev proračuna in olajšalo izvedbo nujne investicije.