Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Kronika Viernheim

Drama v kinu končana

Piše: Radio Krka/Bild

Čas objave:
23.06.2016 17:08

Drama v kino kompleksu v Viernheimu na jugozahodu Nemčije, kamor je popoldne vdrl oborožen zamaskiran moški in zajel talce, je končana. Policija je moškega ubila, po podatkih policije pa v incidentu ni bilo ranjenih ali smrtnih žrtev.

Po navedbah tiskovne predstavnice policije v Darmstadtu doslej ne kaže, da bi napad imel islamistično ozadje. Šlo naj bi za samostojno akcijo zmedenega napadalca in ne za teroristični napad.
Moški je v kino kompleks v mestu 75 kilometrov južno od Frankfurta vdrl okoli 15. ure, izvlekel orožje in zajel več talcev. Koliko, ni znano. Po navedbah prič naj bi v kinodvorani izstrelil najmanj štiri strele.

Dvorano je nato obkolila policija, ki je zatem moškega ubila. Na prizorišče napada je prispela tudi posebna policijska enota s helikopterjem.

Notranji minister nemške zvezne dežele Hessen Peter Beuth je na novinarski konferenci povedal, da nihče od talcev ni bil ranjen. Povedal je še, da je napadalec deloval zmedeno.
Okoli 18. ure je policija tako sporočila, da je drama v kinu končana.


PREJ:

Oborožen moški se je zaprl v kino kompleks Kinopolis v Viernheimu blizu Frankfurta. Med 20 in 50 oseb naj bi bilo ranjenih. Po zadnjih podatkih so strelca že ubili.Okoli treh popoldne naj bi moški vkorakal v kompleks Kinopolis. Po nekaterih poročanjih naj bi bilo poškodovanih 25, drugi pa do 50 oseb. Moški naj bi se zabarikadiral v kino in zajel talce, več ljudi pa naj bi pobegnilo iz dvorane.

Vsi podatki, o katerih poročajo mediji, so sicer neuradni, saj je policija potrdila le, da "obstaja grožnja", več podrobnosti pa ne želijo razkriti.

Po zadnjih podatkih naj bi policija moškega ustrelila.