dr nikola o Svet24.si

Priznan plastični kirurg s pištolo pretepal ...

Aarau Svet24.si

Pokojna učiteljica mestu zapustila bogato ...

testiranje, test, denar, hitri test Necenzurirano

Hitre teste vam prodajajo po štirikratni ceni, ...

dubaj Reporter.si

Alarm na Fursu: slovenski bogataši denar pred ...

Gisele Bündchen, tom brady Ekipa24.si

Po Bradyjevi upokojitvi čakali odziv nekdanje ...

Amra Salihćehajić Njena.si

Amra je sapioseksualka – kaj to pomeni?

maribor Ekipa24.si

Kronaaaa!!! Uh, kaj je veteran naredil velikemu ...

Kronika

Drzna tatvina v Stopičah

Piše: R.K.

Čas objave:
24.08.2021 06:00

Policisti so v soboto in nedeljo na številko policije 113 sprejeli 408 klicev, od tega je bilo 120 primerov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Vlomi in tatvine
V soboto dopoldne so poročali o drzni tatvini iz gradbišča osnovne šole Stopiče. Novomeški policisti so z ogledom ugotovili, da so neznanci izkoristili dve urno okno med 9.00 in 11.00 uro, ko so bili delavci na drugem objektu, vstopili na gradbišče in odnesli plastični kovček znamke Makita, v katerem je bilo baterijsko udarno kladivo znamke Makita, baterijska žaga znamke Makita, štiri baterijski vijačniki znamke Makita, trije baterijski udarni vijačniki znamke Makita, baterijska kotna brusilka znamke Makita, dvojni polnilec baterije znamke Makita in sedem rezervnih baterij znamke Makita, ter laser znamke Bosch. Lastniku so povzročili za  okoli tri tisoč evrov škode.

V noči iz petka na soboto so neznanci v Malem Podlogu iz kmetijskega traktorja IMT odnesli prednjo masko, prednje luči, smerokaze, pogonski kardan in agregat. Lastniku so naredili za nekaj sto evrov škode.

V soboto zvečer so brežiški policisti opravili ogled vloma v hišo v Glogovem Brodu. Kot so ugotovili, je neznanec med 13. in 21. uro na silo odprl okno hiše, vstopil v notranjost, jo pregledal, a kot kaže nič odnesel.

V nedeljo zvečer so trebanjski policisti opravili ogled vloma v vikend v naselju Orlaka. Po prvih ugotovitvah je neznanec v noči iz sobote na nedeljo na silo vstopil v vikend in odnesel vez piva ter več steklenic alkoholnih pijač in tako lastniku povzročil za okoli 300 evrov škode.

V nedeljo zvečer, med 18.45 in 19.50 uro si je neznanec brez vednosti lastnice sposodil kolo, ki ga je prislonila k cerkvi Sv. Roka v Brežicah. Policisti so kolo dve uri kasneje našli v mestu Brežice in ga vrnili lastnici. Storilec pa še ni znan.

Mejne zadeve in tujci
Črnomaljski policisti so v soboto zjutraj pri Žuničih prijeli 11 državljanov Afganistana, ki so prišli v državo izven mejnih prehodov. Popoldne so v naselju Sinji Vrh prijeli državljana Kameruna.

Brežiški in prometni policisti ter policisti specializirane enote za nadzor državne meje so v nedeljo dopoldne v na avtocesti proti Ljubljani prijeli državljana Bolivije z dovoljenjem za bivanje v Španiji, ki je imel v avtu še tri državljane Bolivije in državljana Španije. Slednji naj bi prišli v Slovenijo nekje pri Novi vasi pri Mokricah. 21-letnega voznika iz Bolivije so pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prehodu državne meje, v delo pa so se vključili novomeški kriminalisti.

V nedeljo popoldne so policisti iz Dolenjskih Toplic pri Starih Žagah prijeli državljana Sudana.

V noči iz nedelje na ponedeljek so policisti specializirane enote za nadzor državne meje v Krškem pri železniški postaji prijeli štiri državljane Irana. Trebanjski policisti so v Mirni Peči prijeli dva, nato pa v Vrhpeči še dva državljana Afganistana.

Postopku s tujci, ki so nezakonito prestoli državno mejo, še niso končani.

Prometna varnost
V noči iz petka na soboto so novomeški policisti ustavili 25-letnega voznika iz okolice Novega mesta. Nanj so postali pozorni zaradi nezanesljive vožnje. V postopku so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola – preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,70 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Brežiški policisti so v soboto zjutraj v Brežicah zasegli avtomobil 53-letnemu vozniku, ker ga je vozil brez vozniškega dovoljenja. Popoldne pa so avtomobil 60-letnemu vozniku zasegli novomeški policisti – pri kontroli prometa so namreč ugotovili, da ga vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja, za nameček pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,20 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Javni red in mir
V soboto in nedeljo so policisti obravnavali 33 primerov, povezanih s prijavami kršitev javnega reda. Enajst primerov je bilo kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Štiri so obravnavali v Novem mestu ter Šentjerneju ter po eno Brežice, Črnomelj in Sevnica. Krški policisti so obravnavali dve kršitve javnega reda in miru v zasebne prostoru, novomeški pa eno.

Krški policisti so v soboto zvečer pridržali 35-letnika, ki je doma pod vplivom alkohola razgrajal in se ni pomiril niti po prihodu policistov. Ker ni šlo drugače, so ga vklenili in odpeljali na policijsko postajo v pridržanje do iztreznitve.