900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

Dva povzročitelja nesreče pijana, trem voznikom zasegli vozila

Piše: R.K.

Čas objave:
14.06.2021 12:45

V četrtek nekaj pred 16. uro so bili sevniški policisti obveščeni o prometni nesreči v Tržišču. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 62-letni voznik osebnega avtomobila v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil 65-letne voznice.

V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili pristojno sodišče.

Povzročitelj nesreče z 1,5 promili alkohola
O prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri Butoraju so bili
policisti PP Črnomelj obveščeni v petek okoli 21.30. Ugotovili so, da je nesrečo povzročil 59-letni voznik, ki je zaradi vožnje po levem smernem vozišču trčil v avtomobil 22-letne voznice. Povzročitelju nesreče, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,70 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršiteljem zasegli vozila
Črnomaljski policisti so v četrtek med kontrolo prometa v Semiču ustavili voznika osebnega avtomobila Renault kangoo. Med postopkom so ugotovili, da 48-letni voznik vozi pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Neregistriran avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V soboto so policisti PP Novo mesto na Belokranjski cesti ustavili voznika osebnega avtomobila Renalut scenic. Ugotovili so, da 28-letni voznik nima
veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,25
miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in zaradi kršitev na sodišče
naslovili obdolžilni predlog.

Trebanjski policisti so v nedeljo okoli 22. ure med kontrolo prometa v Trebnjem ustavili voznico osebnega avtomobila Citroen xara. Ugotovili so,
da kršiteljica nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imela 0,20 miligramov alkohola. Avtomobil so ji zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovana kolesarja
Brežiški policisti so bili v soboto obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo otroka, ki se je poškodoval pri padcu s kolesom. Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila med Gorenjem in Dolenji Pirošici, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom, zapeljal s ceste in trčil v prometni znak. 12-letni otrok, ki je med vožnjo uporabljal kolesarsko čelado, se je pri padcu lažje poškodoval.

O padcu kolesarja na območju Gorjancev (med Miklavžem in Cerovim Logom) so bili obveščeni v nedeljo dopoldne. Po prvih ugotovitvah policistov je
34-letnik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad kolesom in trčil
v drevo. Huje poškodovanega kolesarja so reševalci oskrbeli in odpeljali v
bolnišnico.

Traktorist v nesreči utrpel hude poškodbe
V soboto nekaj pred 17. uro se je zgodila prometna nesreča v Globočicah na
območju PP Brežice. Policisti so ugotovili, da je 64-letni voznik kmetijskega traktorja vozil po lokalni cesti, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se večkrat prevrnil. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Hudo poškodovan potnik


Policisti PP Dolenjske Toplice so bili v soboto okoli 20.30 obveščeni o prometni nesreči v kraju Laze. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 18-letni voznik osebnega avtomobila peljal po klancu navzdol, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Hudo poškodovanega 19-letnega potnika v vozilu so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine
V Dolnji Lokvici na območju PP Metlika je v četrtek nekdo izkoristil krajšo
odsotnost stanovalke, ki se je nahajala na vrtu ob hiši, vstopil skozi odprta vrata, pregledal prostore in našel ter odtujil denar.

S parkirnega prostora podjetja v Trebnjem je med 4. junijem in 10. junijem nekdo odtujil osebni avtomobil Toyota land crusier.

Med 4. junijem in 11. junijem je v Gorenji vasi pri Čatežu nekdo vlomil v garažo
počitniške hiše in odtujil električni vrtalnik in ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 150 evrov.

Na parkirnem prostoru na Čatežu na območju PP Trebnje je v petek, 11. junija, med 18. in 22. uro nekdo vlomil v pet osebnih avtomobilov in iz treh odtujil denar.

Na avtocestnem postajališču Zaloke je v noči na soboto, 12. junija, neznanec iz
rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 600 litrov goriva.

Na Jelovcu, na območju PP Sevnica, je med 8. junijem in 12. junijem nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil dve motorni žagi in dve kosilnici. Lastnika je
oškodoval za 600 evrov.

Na parkirnem prostoru na Ljubljanski cesti v Novem mestu je v nedeljo, 13. junija, popoldne neznanec izkoristil odsotnost voznice in iz odklenjenega avtomobila odtujil denarnico.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo med kontrolo tovornega vozila turških registrskih oznak odkrili dva državljana Afganistana in državljana Pakistana. Tujce, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo, so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo
odkrili dva državljana Afganistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala
izogniti mejni kontroli. Predali so ju hrvaškim policistom.

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Črnomlja izsledili in prijeli pet državljanov Irana in štiri državljane Bangladeša ter na območju Slovenske vasi štiri državljane Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.