Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika

Padca kolesarjev, na delu tatovi krompirja, beg pred policisti

Piše: R.K.

Čas objave:
29.06.2021 15:19

Policisti PU Novo mesto so včeraj na številko 113 prejeli 245 klicev, od tega je bilo 66 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s prometno varnostjo.

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu je dopoldne 19-letni voznik osebnega avtomobila odvzel prednost 41-letnemu kolesarju, ki je padel po vozišču in se lažje poškodoval. Alkohola policisti pri nobenem od udeležencev nesreče niso ugotovili, zoper voznika pa so uvedli postopek o prekršku.

Nekaj po deseti uri zvečer je na relaciji od Žibertovega Hriba proti Kandijski cesti s kolesom padla 59-letnica in se lažje poškodovala. Kot kažejo prve ugotovitve ogleda, je zaradi neprilagojene hitrosti padla, ko je zapeljala čez odtočni jašek. Alkohola policisti niso ugotovili.

Vlomi in tatvine
V Družinski vasi so v noči iz nedelje na ponedeljek vlomili v klet. Pri ogledu so ugotovili, da je storilec odlomil obešanko in tako vstopil v klet, odnesel pa nekaj suhomesnatih izdelkov in nekaj zamrznjenega mesa. Lastnikom je povzročil za okoli 300 evrov škode.

V Jesenicah na Dolenjskem so vlomili v gostinski lokal in odnesli nekaj menjalnega denarja, pijače in cigaret. Po prvih ugotovitvah je bil lokal zaprt od sobote zvečer, zaposlene pa je v ponedeljek zjutraj presenetil prizor razbitega pritličnega okna garderobe.

V ulici Nad mlini v Novem mestu je oškodovanka v ponedeljek zjutraj, za kratek čas na pokrov motorja odložila torbico in odšla k sosedom. Po nekaj minutah se je vrnila in ugotovila, da so ji torbico z dokumenti in bančnimi karticami ukradli.


Bežal policistom
Brežiški policisti so v noči iz ponedeljka na torek, okli ene zjutraj, v mestu ustavljali voznika neregistriranega mopeda, ki policistom ni ustavil. Ko je videl, da je vrag vzel šalo, je motor spustil in pričel bežati peš, a sta ga policista ujela. Po zaključenem postopku so mu zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov napisali plačilni nalog, enega si je prislužil tudi zaradi nedostojnega vedenja do policistov med postopkom.

Tatvina krompirja
Lastniku njive med Šentjernejem in Mršečo vasjo so neznanci v zadnjem tednu dni izkopali za okoli 30 kilogramov krompirja. Podobno je ugotovil lastnik njive v Dolenjih Kamencah, ki pogreša okoli 50 kilogramom krompirja.

Mejne zadeve in tujci
Črnomaljski policisti so v Ručetni vasi prijeli dva državljana Pakistana, ki sta v državo vstopila na nezakonit način.

Zastrupitev bi se skoraj končala tragično
Reševalci, gasilci in policisti so posredovali pri nesreči pri delu, ki bi se skoraj končala tragično. Na Stražni so med postopkom saniranja zidanega zbiralnika vode, globokega približno štiri metre, skoraj pognile dve osebi. Med barvanjem sten (ki so jih predhodno premazali z zaščitnim premazom) z barvo za ceste sta namreč 66- in 42-letnik zaradi hlapov izgubila zavest, 20-letnik, ki jima je tudi pomagal, pa je uspel po lestvi splezati ven in
obvestiti sosede. Ti so poklicali 113 in 112. Gasilci so uspeli oba pravočasno rešiti iz zbiralnika. Ekipa nujne medicinske pomoči z zdravnikom je vsem trem nudila prvo pomoč, nato pa so jih odpeljali v bolnišnico, kjer so ostali na opazovanju.