zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Ljubljana

Dve nesreči na avtocesti

Piše: Radio Krka

Čas objave:
31.08.2015 15:50

Na štajerski avtocesti od Celja proti Ljubljani sta se zjutraj v slabi uri zgodili dve prometni nesreči, v katerih je bilo skupaj udeleženih 11 vozil, ena oseba je utrpela lažje, dve pa hude telesne poškodbe.

O prvi prometni nesreči so bili na PU Ljubljana obveščeni okoli 8.30, nastala pa je pri izvozu Domžale. Kot so sporočili iz PU Ljubljana, je bilo po do sedaj zbranih obvestilih v nesreči udeleženo sedem vozil.

Voznik osebnega vozila znamke Renault Ves Satis je vozil po prehitevalnem pasu avtoceste proti Ljubljani in pri kraju Domžale - domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo -  trčil v pred seboj ustavljajoče vozilo znamke VW Golf (vozila so se ustavljala zaradi jutranje gneče), ki ga je odbilo v vozilo Peugeot Boxer, Opel Astra in Audi A4. V  času omenjene prometne nesreče je tudi voznik osebnega vozila znamke Citroen Xsara domnevno zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v osebno vozilo znamke Audi.

V nesreči je ena oseba utrpela lažje poškodbe.

O drugi prometni nesreči so bili policisti obveščeni okoli 9.15 ure. Voznik tovornega vozila (drž. Madžarske) znamke Scania s pripetim priklopnikom je vozil po avtocesti iz smeri Celja proti Ljubljani in pri kraju Lukovica zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v pred seboj ustavljajočo kolono vozili (zaradi predhodne prometne nesreče), in sicer v osebna vozila znamke Renaul Scenic, Renault Trafic in Audi A6.


V nesreči sta bili dve osebi hudo poškodovani (nista v smrtni nevarnosti).

Pri ogledu je bilo nadalje ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila vozil tovorno vozilo pod vplivom alkohola (indikator alkohola je pokazal 1,13 mg/l izdihanega zraka). Policisti sicer še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Promet je bil po prehitevalnem pasu avtoceste sproščen ob 13.30 uri, 14.10 pa v celoti. V času zapore ceste je promet potekal po vzporedni glavni cesti.