Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Metlika/Sevnica

FOTO: Dve nesreči pri delu v gozdu

Piše: SPIN/PU NM, A.D.

Čas objave:
26.02.2019 07:52

Pri naselju Gornje Dobravice, v občini Metlika, je včeraj okoli 14. ure, pri delu v gozdu na 70-letnega moškega padlo drevo. Pri podiranju hrasta na strmem pobočju se je deblo upognilo, prečno počilo in padlo nanj.

Po do zdaj zbranih obvestilih in ugotovitvah policistov je do nesreče prišlo, ko sta 70-letni in 40-letni moški v gozdu podirala drevesa. 40-letni moški je poškodovanemu vse do prihoda reševalcev nudil prvo pomoč, vendar je 70-letnik pozneje zaradi hudih poškodb umrl.

Ogled kraja nesreče so opravili kriminalisti, prišla sta tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec. Po zaključeni preiskavi bodo policisti z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, so sporočili.

PGD Sevnica3 – kopija.jpg
Reševanje s helikopterjem
PGD Sevnica

Reševalci Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Metlika, so poškodovanca oskrbeli do prihoda helikopterja SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik. Moški je na kraju podlegel poškodbam.

PGD Sevnica4 – kopija.jpg
Nesreča pri delu v gozdu
Foto: PGD Sevnica

Včeraj ob 13.49 uri, pa se je na Čelovniku, v občini Sevnica, pri delu v gozdu poškodoval 68-letni moški. Moški je po brežini s traktorjem in vitlom vlekel drevo. Pri vleki se je veja sprostila in ga udarila. Hudo poškodovanega moškega so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Celje. Policisti bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili tožilstvo.

PGD Sevnica2 – kopija.jpg
Reševalna akcija
Foto: PGD Sevnica

Gasilci PGD Sevnica so nudili pomoč reševalcem NMP Sevnica pri oskrbi in prenosu poškodovanca ter zavarovali kraj pristanka helikopterja.

pgd Sevnica – kopija.jpg
Reševalna akcija ponesrečenega moškega, ki je delal v gozdu
Foto: PGD Sevnica
Posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor je nato poškodovanega občana prepeljala v Splošno bolnišnico Celje.  

Policisti opozarjajo,  da naj se občani v gozd ne odpravijo sami in naj bodo pri spravilu lesa še posebej previdni. Upoštevajo naj pravila varnega dela, usposobijo naj se za varno delo z motorno žago ter uporabljajo vso potrebno zaščitno opremo (čelada z glušniki, proti-vrezna obutev in hlače). Svetujejo pa, da zahtevno in nevarno opravilo sečnje dreves in spravila lesa raje prepustijo usposobljenim osebam.