bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Kronika Novo mesto

Etnični zaprli 18-letnico iz Bele krajine

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.10.2012 13:03

Neuradno smo izvedeli, da je v ponedeljek mladoletni pripadnik etnične skupnosti iz Pogancev ugrabil 18-letno dekle iz Bele krajine. Informacijo o protipravnem odvzemu prostosti so za Radio Krka potrdili na novomeški Policijski upravi. Policisti so odvzeli prostost 16-letniku.

Po naših neuradnih informacijah se je dekle družilo s pripadniki etnične skupnosti in samo odšlo v naselje. Vendar, ko se je dekle hotelo vrniti domov, ji tega niso pustili. Neuradno jo je zadrževal 16-letni fant, ki mu je bilo dekle všeč. Neuradno je dekle zaprl v omaro.

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Novo mesto, Alenka Drenik, je za Radio Krka povedala, da so bili novomeški policisti v ponedeljek zvečer obveščeni o pogrešani osebi. Takoj so pričeli z zbiranjem obvestil in izvajanjem aktivnosti za izsleditev pogrešane 18-letne ženske.

Na podlagi pridobljenih informacij so jo našli 16. 10. nekaj po 9. uri v naselju v okolici Novega mesta. Odvzeli so prostost mladoletniku, ki ji je omejil prostost in jo je imel protipravno zaprto v stanovanjskem objektu. 18-letnico so predali v oskrbo staršem. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja protipravnega odvzema prostosti.



Alenka Drenik (PU Nm) o dogodku