podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

miša-margan Njena.si

Miša Margan bo drugič postala mamica

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Kronika Nm

Etnično 'urejanje' sobivanja v Novem mestu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.02.2013 05:25

Večkrat smo poročali o nasilju, ki ga izvajajo posamezni pripadniki etnične skupnosti na glavni avtobusni postaji in v bližini trgovskega in zabaviščnega centra v Novem mestu. Ne mine teden, da ne bi v redakcijo prejeli sporočila o nasilju. Pred tedni so fizično napadli in huje poškodovali otroka novomeškega kriminalista. V redakcijo smo prejeli novo anonimko. Če ste bili tudi vi žrtev napada, nam sporočite na novice@radiokrka.com.

Pred tedni so napadli tudi otroka novomeškega kriminalista, vendar o dogodku ni poročal nihče. Neuradno pa vemo, da so policisti delali na odkrivanju ozadja omenjenega napada. Večkrat smo poročali, da se na omenjenih lokacijah zadržujejo skupine mlajših in očitno nezadovoljnih oseb, ki si je dovolila zakone vzeti v svoje roke in vedno delujejo v skupini.

Žrtve napada so največkrat mlajši fantje, dijaki srednjih šol, ki na postaji čakajo prevoz ali pa čez cesto obiščejo filmske predstave ali kaj drugega. Skupine nasilnežev delujejo na omenjeni lokaciji  in vse do železniške postaje ter do šolskega centra.  O težavah in skromnem obisku bi lahko spregovorili tudi lastniki gostinskih lokalov, ki so bili še pred leti polni. Zdaj so lokali prazni. Ni pa omenjeni del Novega mesta edino prizorišče, kjer delujejo nezadovoljni. Že večkrat omenjena je lokacija na Novem trgu. Čeprav t.i. nezadovoljni niso stranke lokala, operirajo pred lokali na parkirišču. Tako kot vedno, v skupini.

V redakcijo smo prejeli novo anonimko o dogodkih, ki se dogajajo v mestu.

Na glavni postaji Novo mesto se že dolgo vrši nasilje...Zanima me, zakaj policija kljub številnim prijavam ne ukrepa?...Veliko ljudi, ki morajo vsak dan na postaji čakati avtobus, se boji, da bi jih napadli. Tudi mene so že napadli in nisem edini. Romi "iščejo" žrtve tudi na poti med glavno postajo in Šolskim centrom NM in med ostalimi šolami v Novem mestu ter pri Tušu. To je zelo velik problem. Policija pozna storilce, saj gre za ene in iste Rome, toda ne ukrepa. Moramo res čakati na najhujše?


Večina Romov je mladoletnih, nagovarjajo pa jih tudi starejši Romi. Sam sem bil priča že kar nekaj napadom. Izvedel sem, da napadajo tudi starejše ljudi (pred tedni so napadli starejšega moškega starega 50-60 let)

Pomagajte nam.


Če ste bili tudi vi žrtev napada, nam sporočite na novice@radiokrka.com.