testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Kronika Boston

FBI identificiral krivca za napad na bostonski maraton?

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.04.2013 22:04

Ameriška televizija CNN poroča, da so preiskovalci pod vodstvom zvezne policije FBI s pomočjo videoposnetka iz trgovine in lokalne televizije uspeli identificirati moškega, ki je kriv za eksplozijo dveh bomb v ponedeljek na cilju bostonskega maratona v središču mesta.

FBI bo imel novinarsko konferenco predvidoma ob 23. uri po srednjeevropskem času, ko bo morda znanega kaj več. CNN poroča, da so napadalca identificirali s pomočjo posnetka kamere v trgovini blizu prizorišča druge eksplozije. Pomagal je tudi posnetek bostonske televizije. Sicer pa so preiskovalci doslej prejeli okoli 2000 namigov in posnetkov od javnosti.

Preiskovalci so med pregledovanjem video materiala naleteli na osumljenca za bombni napad na bostonskem maratonu. Dve različni kameri sta posneli moškega, ki je tik pred eksplozijo na tla odložil nahrbtnik in odkorakal stran. Informacije, da so moškega že prijeli, so se izkazale za neresnične. So pa policisti evakuirali sodišče v Bostonu in bližnjo bolnišnico.

Ameriški mediji poročajo, da so preiskovalci odkrili pokrov od ekonom lonca, iz katerega je bila narejena ena od bomb, in sicer na strehi zgradbe blizu kraja eksplozije. Še vedno ni jasno, ali je napad delo domačih ali tujih teroristov. Da gre za teroristično dejanje, ne glede na krivce, je  potrdil predsednik ZDA Barack Obama, ki je dejal, da je vsak napad na civiliste z eksplozivom teroristično dejanje. Eksploziji sta zahtevali tri življenja, ranjenih pa je bilo 183 oseb.