požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Kočevje

FOTO: Družinski spor povod za včerajšnje streljanje v Kočevju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.07.2015 05:05

V včerajšnjem streljanju v Kočevju sta bili po podatkih ljubljanskih policistov dve osebi poškodovani s strelnim orožjem, ena z nevarnim predmetom, ena pa zaradi črepinj. Dve osebi so policisti pridržali.

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj okrog 18. ure obveščena o dogodku na območju Kočevja, v naselju Željne, v katerem bi naj bilo uporabljeno strelno orožje, storilci pa so pobegnili. Takoj je bilo aktiviranih in napotenih večje število policistov iz Ljubljane, prav tako pa je bila aktivirana posadka letalske policijske enote. Po do sedaj zbranih obvestilih, opravljenem ogledu in ugotovljenih okoliščinah, je bila potrjena uporaba strelnega orožja in nevarnih predmetov. Domnevni razlog včerajšnjega dogodka so nerazčiščeni družinski nedavni spori. Zaradi uporabe strelnega orožja sta bili dve osebi poškodovani, in sicer 53-letna ženska in 35-letni moški, ki sta utrpela lahke telesne poškodbe. Prav tako je bil zaradi uporabe neveranih predmetov poškodovan še 17-letni moški.

Utrpel je lahke telesne poškodbe. Posredno zaradi omenjenega dogodka, je bila poškodovana še ena mladoletna oseba, utrpela je lahke telesne poškodbe.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja, povzročitve splošne nevarnosti in lahke telesne poškodbe, so policisti odvzeli prostost dvema osebama, 43-letnemu moškemu in mladoletnemu 16-letnemu moškemu. Preiskava se nadaljuje, zato vam podrobnejših informacij ne moremo posredovati.


Preiskava sicer še poteka, je pa v včerajšnji akciji sodelovalo 60 policistov iz Ribnice, Kočevja in Ljubljane, nekateri so iskali sostorilca, drugi pa varovali prebivalce naselja. Strelec se je po obračunu policiji predal sam, njegovega pomočnika pa so ujeli kasneje.

Kot so poročali na 24ur naj bi šlo za družinski obračun, ki mu je botroval pobeg 14-letne hčere prve družine pred dvema tednoma. Pobegnila je s 14-letnim fantom, a se je vrnila še isti dan. Včeraj pa se je njen stric v družbi pomočnika odpravil do hiše 20-letnika, za katerega je napačno domneval, da je to fant, s katerim je nečakinja zbežala. Ta je bil v naselju le na obisku pri svojih sorodnikih. V prepiru je stric streljal na 20-letnika, pri tem pa poškodoval njegovo teto in soseda.