sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Kronika Črnomelj

FOTO: Hudo neurje v Beli krajini in Posavju, udar strele poškodoval občana v Kostanjevici na Krki

Piše: Radio Krka/SPIN/ReCO Novo mesto

Čas objave:
15.08.2015 18:06

Popoldne je neurje zajelo Belo krajino in Posavje. Okoli 16. ure, je v kraju Gornja Paka, v občini Črnomelj, strela udarila v drevo, neposredno ob gospodarskem objektu in zanetila požar. Ogenj se je razširil na leseno steno objekta, kjer se je vnela izolacija.

Ob 16.21 je v Podzemlju, občina Metlika, zaradi udara strele zagorel lesen vikend. Neurje je povzročilo tudi precejšnjo škodo na poljskih posevkih, na koruzi pri Vražjem kamnu.

Ob 17.15 je v Ulici talcev, v Kostanjevici na Krki, strela udarila v drevo in pri tem poškodovala občana. Ob 17.44 uri je strela udarila v dimnik stanovanjskega objekta, na Cankarjevi cesti na Senovem.

Ob 17.49 je strela udarila v transformatorsko postajo na Gmajni, v občini Krško. Ob 18.10 uri je prišlo do izpada električne energije v krajih Gora, Čretež in Gorenja Lepa vas, v občini Krško.

Po informacijah poslušalca je na območju Suhe krajine, v kraju Žvirče okoli 16. ure padala toča.

Spin poroča, da je nekaj po 16. uri zagorela hiša v naselju Kučar. Nekaj po 16. uri pa je zagorelo tudi na objektu v Lokvah. Prav tako nekaj po 16. uri je padlo drevo čez cesto pri naselju Lokve. V istem naselju je voda zalila objekt.

Ob 17.38 je v Poganški ulici v Novem mestu na cesto padlo drevo. Drevo je padlo tudi v kraju Vražji kamen na cesti Črnomelj - Stranska vas pri Semiču.

Na Kolodvorski ulici, v občini Črnomelj, je večje podrto drevo na strehi objekta.
Ob 16.30 uri, je na Ulici 21. Oktobra v Črnomlju, veter razkril ostrešje blokovskega naselja. Ob 17.06 uri je v naselju Naklo, v Črnomlju močan veter razkril streho stanovanjske hiše.

Ob 21.03 je v Dobruški vasi, občina Škocjan, na odprtem skladiščnem prostoru trgovine gorel zloženi izolacijski material in pvc cevi. Požar, na površini okoli 200 kvadratnih metrov, so omejili in pogasili gasilci PGD Škocjan, Bučka, Dobrava, Grmovlje, Tomažja vas in gasilci GRC Novo mesto. Ogenj objektov v bližini ni poškodoval. Vzrok požara in višino škode bodo ocenile pristojne službe.

Ob 0.24 je v Podzemlju, občina Metlika, ponovno zagorelo na požarišču lesenega objekta, kateri je bil uničen v neurju po udaru strele. Gasilci PGD Metlika in Podzemelj so ogenj omejili in pogasili, območje pregledali s termo kamero ter pogorišče zalili z vodo. O dogodku so bili obveščeni policisti.

Ob 0.43 je v Olimju, občina Podčetrtek, iz neznanega vzroka zagorel gospodarski objekt velikosti okoli 10 X 20 metrov. Gasilci PGD Podčetrtek, Pristava pri Mestinju in Imeno so požar pogasili ter preprečili, da bi zagorela bližnja stanovanjska hiša. Požar je uničil celotno ostrešje objekta. Na kraju je bil tudi dežurni delavec Elektro Celja, ki je izklopili elektriko. Višina materialne škode ni znana.



Z območja Črnomlja poročajo o podrtih drevesih na cesti. Drevo na cesti pa je oviralo promet tudi na cesti Metlika-Trnovec ter na cesti Podturn-Podstenice.

Poročajo tudi o poplavljeni kleti v objektu v Knežji Lipi, v občini Kočevje.

Po štirih vročinskih valovih letošnjega poletja se tako začenja obdobje nekoliko nižjih temperatur.
Danes zvečer in ponoči se bodo po napovedih vremenoslovcev še pojavljale plohe in nevihte. Te bodo pogoste tudi v nedeljo, ko bodo najnižje temperature od 13 do 18, ob morju okoli 21, najvišje dnevne od 21 do 27, na severovzhodu do 29 stopinj Celzija. Občasne padavine so napovedane tudi za začetek prihodnjega tedna.