atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

FOTO: Izrabljene pnevmatike le eden od "grehov" Bolgara

Piše: PU Novo mesto

Čas objave:
05.03.2018 13:35

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 105 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 485 klicev.

Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je udeleženka hudo poškodovala, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih  predpisov,  ki  ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov in iskanja pogrešane osebe.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča v Semiču

Črnomaljski policisti so bili 2. 3. dopoldne obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Semiču. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 21-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 44-letni  voznik. V nesreči se je lažje poškodoval otrok v vozilu povzročitelja, ki med vožnjo ni bil zavarovan z ustreznim zadrževalnim sistemom. Policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog.

Povzročitelji nesreč pod vplivom alkohola

3. 3. popoldne se je zgodila prometna nesreča med krajema Stari grad in Libna. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 43-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 40-letne voznice. Huje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,40 miligramov alkohola. Zoper voznika bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Novomeški policisti so bili v noči na 3. 3. obveščeni o prometni nesreči v Prečni.

Opravili so ogled in ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. O kršitvah bodo policisti z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelju zasegli avtomobil

V noči na 3. 3. so policisti v Družinski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Renault twingo. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Kršitelju, ki je bil pod vplivom alkohola, so avtomobil zasegli, izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Številne kršitve voznika tovornega vozila

Med kontrolo prometa na avtocesti so novomeški prometniki v soboto popoldne ustavili voznika tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak, ki je vozil tovorno vozilo v času, ko velja omejitev prometa za tovorna vozila. Med postopkom so ugotovili, da so na tovornem vozilu nameščene izrabljene pnevmatike, tovor pa ni bil ustrezno zavarovan. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so  53-letnemu Bolgaru odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,76 miligramov alkohola. Ugotovili so še, da ni upošteval predpisov, povezanih z obveznimi odmori in počitki. Kršitelja so pridržali in ga privedli v postopek pred pristojno sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 28. 2. in 2. 3. je s strehe objekta v Mokronogu nekdo odtujil bakrene žlebove in povzročil za okoli 600 evrov škode. Med 26. 2. in 3. 3. je v okolici Otočca nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil motokultivator s priključkom in koso. Lastnika je oškodoval za 1500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeno prestopil državno mejo

Brežiški policisti so v noči na 4. 3. v kraju Bukošek izsledili in prijeli državljana Bangladeša, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

OSTALE ZADEVE

Požari

V Loški vasi na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice je 2. 3. popoldne prišlo do požara starejšega objekta ob stanovanjski hiši, v katerem je bilo shranjeno seno in drva. Gasilci so požar omejili in pogasili. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je do požara prišlo zaradi nepravilno odloženega tlečega pepela.

Nepravilno odložen pepel z žerjavico je bil vzrok tudi za požar drvarnice v Bušinji vasi, kjer so zgorela drva in del drvarnice.

Danes zjutraj so bili policisti obveščeni o požaru stanovanjske hiše v kraju Šentjurij na Dolenjskem. V času požara ni bilo v hiši nikogar, ogenj pa  je  v  celoti uničil objekt. Okoliščine požara kriminalisti še preiskujejo.