Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

profimedia-0370438252 Svet24.si

Slovenska družina z regresom na jahto

nova24tv, sds, janez-janša, boris-tomašič Necenzurirano

Madžari prodali Nova24TV. Razkrivamo, kdo je ...

kdo vam laze1 Reporter.si

Bumerang za Tomašiča: tožilstvo že preiskuje ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič padel! Slovenec je bil žrtev ...

mark Zuckerberg Odkrito.si

Konec ali novi začetek!?

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Kronika

FOTO: Kako tečejo dela na Cesti 4. julija v Krškem

Piše: R.K.

Čas objave:
21.01.2022 09:03

Lani se je začela obnova Ceste 4. julija, ki pri videmski cerkvi predvideva krožišče. Do februarja je zaprta Strma pot.

Potem ko so se oktobra lani začela dela obnove Ceste 4. julija in gradnje krožišča pri videmski cerkvi, se ta nadaljujejo na odseku bodočega krožišča s Strmo potjo, zaradi česar je nekaj odsekov cest popolnoma zaprtih. Dela naj bi se po terminskem planu zaključila sredi julija 2022.

Zaradi del, ki trenutno potekajo, bo Strma pot do februarja delno zaprta, kasneje pa zaradi zahtevnosti del popolnoma zaprta, do sredine februarja pa bo v celoti zaprt tudi odsek Ceste 4. julija (občasno prevozno za stanovalce), prav tako pa je popolna zapora na koncu ceste Brestanica-Videm za smer Cesta 4. julija. Obvoz iz Sotelskega za Videm je tako mogoč le čez most v Brestanici in v smeri Krškega.

Zaradi zahtevnosti gradbenih del in ozkega voznega pasu na odseku proti Sotelskem gradbenih del ni mogoče izvesti drugače kot s popolno zaporo ceste. Uporabnike ceste naprošamo za razumevanje in potrpežljivost ter za upoštevanje cestno-prometne signalizacije.

Rekonstrukcija ceste poteka na območju arheoloških raziskav, ki so nekoliko podaljšala začetek gradnje, predvidevamo pa, da na omenjenih odsekih ne bo več tako obsežnih raziskav.