Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Sevnica

FOTO: Na vzletišču na Lisci strmoglavil jadralni padalec

Piše: STA

Čas objave:
29.05.2021 09:59

Na vzletišču na Lisci v občini Sevnica je v petek popoldne pri vzletu strmoglavilo jadralno padalo. Jadralni padalec, 49-letnik iz okolice Celja, je na kraju nesreče umrl.

Kot so zapisali v centru za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje, so gasilci zavarovali kraj dogodka, z uporabo vrvne tehnike pristopili do padalca, nudili pomoč pri oživljanju in zavarovali kraj pristanka helikopterja. Na kraj so bili napoteni tudi reševalci in policisti, aktivirali so helikopter Slovenske vojske.

Zaradi hudih poškodb je jadralec kljub nudenju prve pomoči umrl na kraju, so pojasnili na policijski upravi Novo mesto. S helikopterjem so ga prepeljali v dolino, kjer ga je prevzela pogrebna služba.


Policisti so pojasnili, da je 49-letnik po vzletu z višine okoli 50 metrov padel iz sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem. Padalo je skupaj s sediščem letelo naprej in pristalo na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov stran od točke vzleta.

Z višine približno 20 metrov so padalo s pomočjo gorskih reševalcev in gasilcev sneli, nakar so ga policisti zasegli zaradi nadaljnje preiskave okoliščin dogodka. Prav tako so zasegli padalčevo opremo. Po zaključku preiskave bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.

O dogodku so bili obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec ter služba za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov.

Prav tako včeraj, ob 14.03, sta v naselju Tržišče v občini Sevnica trčila osebno in kombinirano vozilo. Ena oseba se je poškodovala. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, posuli vpojno sredstvo po izteklih motornih tekočinah in preprečili nadaljnje iztekanje. Pomagali so reševalcem pri prenosu poškodovane osebe, vlečni službi pri odstranitvi vozil ter policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.