Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto, Krško

FOTO: Nasilnežu, ki je grozil, zasegli več kosov orožja

Piše: R.K.

Čas objave:
07.12.2021 11:21

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 140 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Novem mestu zasegli avtomobil kršiteljici cestno prometnih predpisov, ki ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Nasilnežu, ki je grozil, zasegli več kosov orožja
Policisti PP Krško so bili obveščeni, da v okolici Krškega moški izvaja nasilje nad ženo in otrokoma. Takoj so se odzvali, pričeli z aktivnostmi za zaščito žrtev in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja nasilja v družini. Ugotovili so, da 31-letni nasilnež že več let izvaja fizično in psihično nasilje nad ženo in otrokoma. Storilec je žrtve ustrahoval, jih pretepal, jim grozil, spravljal v podrejen položaj, z njimi grdo in surovo ravnal. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali, na podlagi ugotovitev pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo. Med preiskavo so našli in zasegli nože, s katerimi je grozil, naboje in več kosov orožja in delov orožja, za katero nima ustreznih dovoljenj. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil življenje, osebno varnost in svobodo žrtev, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje.



Kriminalisti in policisti med preiskavami kaznivih dejanj nasilja v družini nemalokrat ugotovijo, da je osumljenec več let izvajal nasilje nad družinskimi člani, vendar ga v preteklosti niso obravnavali zaradi kaznivih dejanj ali prekrškov z elementi nasilja, saj o nasilju ni nihče spregovoril. Pozivajo ljudi, naj si ne zatiskajo oči, ampak nasilje, za katero izvedo ali so mu priča, takoj prijavijo in s tem pomagajo žrtvam. Dostikrat namreč žrtve same ne najdejo moči oziroma poguma, da o nasilju spregovorijo, zato je prav, da to stori kdorkoli, ki za nasilje ve. Policisti se bodo odzvali, preverili okoliščine in v skladu s pristojnostmi izvedli vse potrebne ukrepe za zaščito žrtev.

Nezakonito prestopil državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Slovenske vasi izsledili in prijeli državljana Turčije, ki je nezakonito prestopil državno mejo.