oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Kronika Litija

FOTO: Odkrili prostor za gojenje konoplje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.02.2016 12:39

Policisti Policijske postaje Litija so z zbranimi obvestili prišli do podatkov o gojenju in preprodaji prepovedane droge konoplja rastline. Na podlagi vseh zbranih obvestil so policisti tako pridobili odredbo pristojnega sodišča za hišne preiskave v okolici Litije in v Ljubljani.

V torek dopoldne so tako policisti opravili hišno preiskavo v Ljubljani na domu 27-letnika, med preiskavo pa so v podstrešnem delu stanovanja policisti našli izdelan prostor, posebej prirejen za gojenje rastlin prepovedane droge konoplja rastline ter zasegli več rastlin prepovedane droge, posušene dele rastlin ter predmete namenjene za hidroponično gojenje rastlin, so sporočili s PU Ljubljana.
Istega dne v dopoldanskih urah je bila opravljena hišna preiskava tudi pri 24-letnem osumljencu iz okolice Ljubljane, kjer so policisti našli in zasegli nekaj prepovedane droge konoplja rastline ter v skladiščnih prostorih v okolici Litije, kjer so policisti tudi odkrili večji prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplja rastline. Policisti so zasegli nekaj manj kot 300 sadik prepovedane droge ter predmete namenjene za hidroponično gojenje rastlin.
Zaradi utemeljenih sumov storitve kaznivega dejanja s področja proizvodnje in prodaje prepovedane droge, so policisti 24-letnika iz okolice Ljubljane (ki je bil v preteklosti za omenjena kazniva dejanja že obravnavan) privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, zoper 27- letnika pa na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo, še sporočajo s PU Ljubljana.