viktor-orban, robert-golob Svet24.si

FOTO: Orban in Golob ob prihodu na kosilo brez ...

Enzo Hrovatin Svet24.si

Poslovil se je član legendarnih Faraonov

damjan-žugelj Necenzurirano

NPU preiskuje tajno bazo podatkov za SDS

bostjan turk luka mesec pl Reporter.si

Boštjan M. Turk na bizarnem referendumskem ...

hojs Ekipa24.si

Ali je to možno?! Kontroverzni Hojs po izpadu ...

Enzo Hrovatin Njena.si

Poslovil se je avtor pesmi Solinar Enzo Hrovatin

Albert Riera Ekipa24.si

Takšnega ga še niste videli! Besni Riera udaril ...

Kronika Novo mesto/Straža

FOTO: Kdo sta roparja banke v Straži?

Piše: A.D.

Čas objave:
18.04.2018 13:41

Na Policijski upravi Novo mesto še vedno poteka intenzivna kriminalistična preiskava ropa banke v Straži. Danes so posredovali fotografiji osumljencev s posnetka nadzornih kamer in prosijo vse, ki bi ju prepoznali ali karkoli vedeli o okoliščinah ropa, da to sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

Dva zamaskirana roparja sta 11. aprila, ob 9.13 uri vstopila v poslovalnico banke. Od uslužbenke sta zahtevala denar in ji grozila, eden od njiju pa je s predmetom, podobnim pištoli izmenično meril v uslužbence in stranke, ki so se v tem času nahajale v poslovalnici. Ko je uslužbenka roparjema izročila denar, sta ob 9.14 uri peš pobegnila v proti Soteski. V ropu ni bil nihče poškodovan. 

rop straza 5.jpg

Eden izmed osumljencev, ki je v uslužbencem in strankam grozil s predmetom, podobnim pištoli, je visok med 180 in 185 cm, vitke postave, s temnimi kratko pristriženimi lasmi, star naj bi bil med 20 in 25 let. Oblečen je bil v temnejša umazana delovna oblačila, na glavi je imel kapo s šiltom in sončna očala. Obut je bil v nizke športne čevlje.

rop straza 6.jpg


Drugi osumljenec je bil podobne višine in vitke postave. Bil je delno obrit, imel je temne kratko pristrižene lase. Prav tako je bil oblečen v temnejša umazana oblačila, podobna delovnim oblačilom, na glavi je imel sončna očala in temnejšo čepico s šiltom, obut je bil nizke športne čevlje.

Rop v Straži
Fotografija roparjev, ki so ju posnele nadzorne kamere
PU NM

Policisti prosijo vse, ki bi ju prepoznali ali karkoli vedeli o okoliščinah ropa, da to sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.