mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto

FOTO: Policisti med pregledom vlaka odkrili tujce

Piše: PU NM

Čas objave:
22.07.2019 13:09

Policisti PMP Dobova so 19. 7. izvajali mejno kontrolo in pregled tovornega vlaka, ki je v Slovenijo pripeljal iz Srbije. V dveh vagonih, v katerih so bili naloženi hladilniki, so našli 25 tujcev, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. 21 državljanov Irana in štiri državljane Pakistana so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Dobova so sicer med kontrolami tovornih in potniških vlakov na  vstopu v Slovenijo letos (do 22. 7.) izsledili in prijeli 100 tujcev, ki so se skriti med tovorom v vagonih tovornih vlakov, na potniških vlakih ali na podvozjih vlakov skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V letu 2018 so zaradi poskusov izmika mejni kontroli obravnavali 41 tujcev. Dnevno opravljajo mejno kontrolo na 12 mednarodnih potniških
vlakih, kjer je v času turistične sezone občutno povečano število potnikov in dnevno izvajajo nadzor nad povprečno 20 tovornimi vlaki s po desetimi vagoni.

Migrant odrinil policistko in pobegnil

21. 7. okoli 17.30 sta policista na območju Jurke vasi ustavila kolesarja in ugotovila, da gre najverjetneje za tujca, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Med policijskim postopkom je tujec odrinil policistko in peš pobegnil. Policisti so državljana Alžirije izsledili in mu odvzeli prostost. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in okoliščin nezakonitega prehoda državne meje. 


Med 19. in 22. 7. so policisti na območju Miličev, Metlike, Rigonc in Šentjerneja izsledili in prijeli še šest državljanov Irana, dva državljana Kube, državljana Pakistana in državljana Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.