Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

Robert E Crimo III Svet24.si

Strelec načrtoval še en napad

Viktor-Vrecar-2021-e1611911492595 Necenzurirano

Prihaja energetska kriza, uprava HSE pa želi ...

tonin cigler kralj horvat nsi bobo Reporter.si

Janševa peta kolona: ti ljudje so razlog, da se ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

sabina-mlakar Njena.si

Bitka Sabine Mlakar: Rak se je razširil po vsem ...

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Kronika Novo mesto

FOTO: Policisti med pregledom vlaka odkrili tujce

Piše: PU NM

Čas objave:
22.07.2019 13:09

Policisti PMP Dobova so 19. 7. izvajali mejno kontrolo in pregled tovornega vlaka, ki je v Slovenijo pripeljal iz Srbije. V dveh vagonih, v katerih so bili naloženi hladilniki, so našli 25 tujcev, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli. 21 državljanov Irana in štiri državljane Pakistana so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PMP Dobova so sicer med kontrolami tovornih in potniških vlakov na  vstopu v Slovenijo letos (do 22. 7.) izsledili in prijeli 100 tujcev, ki so se skriti med tovorom v vagonih tovornih vlakov, na potniških vlakih ali na podvozjih vlakov skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V letu 2018 so zaradi poskusov izmika mejni kontroli obravnavali 41 tujcev. Dnevno opravljajo mejno kontrolo na 12 mednarodnih potniških
vlakih, kjer je v času turistične sezone občutno povečano število potnikov in dnevno izvajajo nadzor nad povprečno 20 tovornimi vlaki s po desetimi vagoni.

Migrant odrinil policistko in pobegnil

21. 7. okoli 17.30 sta policista na območju Jurke vasi ustavila kolesarja in ugotovila, da gre najverjetneje za tujca, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Med policijskim postopkom je tujec odrinil policistko in peš pobegnil. Policisti so državljana Alžirije izsledili in mu odvzeli prostost. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in okoliščin nezakonitega prehoda državne meje. 


Med 19. in 22. 7. so policisti na območju Miličev, Metlike, Rigonc in Šentjerneja izsledili in prijeli še šest državljanov Irana, dva državljana Kube, državljana Pakistana in državljana Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo.