Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

FOTO: Prebil ograjo in pristal na parkirišču

Piše: PU NM

Čas objave:
19.01.2018 14:42

Novomeški policisti so bili nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči na ulici Na Lazu v Novem mestu.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 179 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in prometno nesrečo, v kateri je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in sprožitve signalno varnostne naprave.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Nekaj pred 15.30 so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči v Bučni vasi. 41-letni voznik je pri vključevanju iz stranske na glavno cesto zapeljal na levo smerno vozišče trčil v avtomobil, ki ga je vozil 21-letni voznik. V nesreči se ni nihče poškodoval, povzročitelj pa je imel v litru  izdihanega zraka 0,57 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prometna nesreča pri Velikem Cerovcu


Okoli 15.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto - Metlika, pri Velikem Cerovcu. Policisti so ugotovili, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pripeljal iz smeri Metlike, v ovinku zapeljal na levo smerno vozišče in čelno trčil v tovorno vozilo, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 20-letni voznik iz Hrvaške. Voznik osebnega avtomobila se je v nesreči lažje poškodoval, na udeleženih vozil pa je nastala večja premoženjska škoda. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Vozilo prebilo ograjo in pristalo na parkirnem prostoru
Novomeški policisti so bili nekaj pred 18. uro obveščeni o prometni nesreči na ulici Na Lazu v Novem mestu. Opravili so ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 18-letni voznik začetnik, ki je opravil vozniški izpit pred tednom dni. Voznik je zaradi izsiljevanja prednosti v križišču trčil v avtomobil, ki ga je vozil 48-letni voznik. Vozilo 48-letnega voznika je po trčenju podrlo kovinsko ograjo in padlo na parkirni prostor trgovskega centra, vozilo povzročitelja pa je obstalo na robu betonskega zidu. 48-letni voznik se je v nesreči lažje poškodoval, povzročitelju nesreče pa so policisti izdali plačilni nalog.

Za prometne nesreče odgovorni tudi nevestni lastniki živali
Policisti PP Brežice opozarjajo na prometne nesreče z udeležbo domačih živali, ki bi jih lastniki živali z odgovornim ravnanjem lahko preprečili. Tudi v tem tednu so v okolici Brežic obravnavali prometno nesrečo, ko je voznik osebnega avtomobila trčil v psa, ki je nenadoma pritekel na cesto. Ob prihodu na kraj so lahko le ugotovili, da je pes poginil, na vozilu pa je nastala premoženjska škoda. Posledice prometnih nesreč z udeležbo živali so lahko še veliko hujše. Voznik motornega vozila v izogib trčenju zapelje s ceste ali pa na levo smerno vozišče, kjer iz nasprotne smeri pripelje drugo vozilo. Trčenje je v tem primeru neizogibno. Nemalokrat se poleg psov zaradi opuščanja dolžnega nadzora na cestah znajdejo tudi konji, govedo in drobnica.

Policisti ugotavljajo, da imajo nekateri lastniki še vedno živali spuščene in brez nadzora. Psi, ki se prosto gibajo, poleg tveganja da zaidejo na cesto, lahko povzročijo prestrašenost mimoidočih, ki se psov morda bojijo ali napadejo drugo žival. Ko pride do nesreče ali ugriza so najpogostejši izgovori lastnikov, da je pes bil vedno le na dvorišču in ga ni še nikoli sam zapustil ali pa da ni še nikoli nikogar ugriznil in je imel vedno rad ljudi.
Vse skrbnike živali opozarjamo, da je prepovedano puščati živali brez nadzorstva. Na cestah, namenjenih prometu tovornih vozil in v bližini so živali lahko le v spremstvu osebe, ki jih varno vodi.
Bodite odgovorni lastniki in ne tvegajte izgube hišnega ljubljenčka in zvestega prijatelja.