zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Kronika Logatec

FOTO: Razsut tovor 'zaprl' primorko

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
11.08.2015 12:12

Na primorski avtocesti se je pri viaduktu Verd v smeri proti Ljubljani razsul peščeni tovor s tovornega vozila. Primorka je bila tako nekaj časa zaprta.

(Foto: kamere Prometno informacijskega centra)

Zaradi prometne nesreče promet na avtocesti med Logatcem in Vrhniko v obe smeri poteka samo po enem pasu. V obe smeri je nastal zastoj, piše na spletnih straneh prometnoinformacijskega centra. Kot so sporočili s PU Ljubljana, se je prevrnilo tovorno vozilo, ki je pred tem trčilo v osebno vozilo, voznika tovornega vozila so odpeljali v bolnišnico.

Prometna nesreča se je zgodila okoli 11. ure, ko je 56-letni slovenski državljan vozil tovorno vozilo navzdol po klancu v smeri Ljubljane. Med vožnjo mu je iz doslej neznanega vzroka počila prednja pnevmatika na vlečnem vozilu, zaradi česar je vozilo sunkovito potegnilo v levo in trčilo v osebno vozilo, ki ga je prav tako v smeri Ljubljane vozil 31-letni državljan Češke. Tovorno vozilo se je nato prevrnilo, so sporočili z ljubljanskem policijske uprave.

Po njihovih navedbah so 56-letnika iz vozila rešili gasilci, nato so ga odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Češki državljan po podatki policiji ni poškodovan, ogled kraja prometne nesreče pa še poteka.

Zaradi nesreče je bila primorska avtocesta v smeri proti Ljubljani nekaj časa tudi zaprta. Kot je razvidno s posnetka cestne kamere na spletnih straneh Prometno-informacijskega centra za državne ceste, se je pri viaduktu Verd na avtocestnem pasu v smeri proti Ljubljani s tovornega vozila razsul peščeni tovor, zaradi nesreče pa je oviran tudi promet na drugi polovici avtoceste.

Za osebna vozila v obe smeri priporočajo obvoz po regionalni cesti Logatec-Vrhnika. Obenem pa pozivajo, da vozniki v zastoju pustijo prostor za interventni prehod.