jansa logar predsedniske volitve Svet24.si

Kako je poraz prenesel Janez Janša?

rtv carl foto MJP Svet24.si

Eugenija Carl se je zahvalila Vidi za pomoč

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

navas kostarika japonska Ekipa24.si

Japonci senzacionalno zrušili Nemce, zdaj pa tale...

diana Odkrito.si

Škandali, ki bi jih kraljeva družina najraje ...

zapor 22 pm Ekipa24.si

Drama srbskega novinarja v Katarju! Namesto na ...

Kronika Novo mesto

FOTO: S podatki krajanov do uspešnega prijetja posrednikov in tujcev

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
14.05.2019 11:46

Nekaj po 19. uri so novomeške policiste krajani Velikih Brusnic in Jugorja obvestili o sumljivih vozilih Mercedes in Audi italijanskih registrskih oznak, ki naj bi peljala iz smeri Jugorja proti Brusnicam.

Novomeški OKC je o tem takoj obvestil vse policijske patrulje na širšem območju, v izsleditev vozil so se vključili tudi kriminalisti. Vozili so ustavili na avtocesti pri Leščevju, proti Ljubljani. Med postopkom so ugotovili, da je v avtomobilu znamke Audi, ki ga je vozila 38-letna državljanka Italije, še pet tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo, v Mercedesu pa dva posrednika - državljana Tunizije z urejenim statusom v Italiji, ki sta prevažala pet tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Dva izmed njih sta bila v prtljažniku vozila.

Tujci so na območju Gorjancev nezakonito prestopili državno mejo, pri Šumečem potoku pa čakali na posrednike, ki naj bi jih prepeljali v notranjost države. Trem posrednikom so policisti odvzeli prostost in jih odpeljali v prostore za pridržanje. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Pet državljanov Sirije, štiri državljane Iraka in državljana Libije bodo po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

audi 32.JPG
Audi
Foto: PU Novo mesto

Na število 113 so prejeli še nekaj klicev občanov, ki so jih obveščali o sumljivih vozilih. Na vse klice so se takoj odzvali, policisti so vozila ustavili in preverili namen njihovega zadrževanja na določenem območju, vendar niso ugotovili sumljivih okoliščin. Za vsa prejeta obvestila se občanom zahvaljujejo. Večkrat so že poudarili, da so prav s pomočjo informacij ljudi pri svojem delu lahko še bolj uspešni in učinkoviti. Posamezniki, ki živijo na določenem območju, so namreč tisti, ki najprej in najbolje prepoznajo nenavadne in sumljive okoliščine, sumljive osebe in vozila, ki ne sodijo v tisto okolje.

Nezakoniti prehodi državne meje in poskusi izmika mejni kontroli

Policisti PP Brežice so bili včeraj v popoldanskih urah obveščeni, da naj bi pri Obrežju po avtocesti pešačila dva moška. Moška so izsledili in med postopkom ugotovili, da gre za državljana Afganistana in državljana
Pakistana, ki sta pred tem nezakonito prestopila državno mejo v okolici Slovenske vasi.

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje nekaj po 22. uri v Jesenicah na Dolenjskem izsledili in prijeli tri državljane Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Policisti PMP Dobova so v popoldanskih urah opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal osebne avtomobila. Med pregledom vagonov so pod naloženimi avtomobili našli skrita dva državljana Sirije, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku prevzeli hrvaški varnostni organi.

V noči na 14. 5. sta na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljala voznika tovornih vozil makedonskih registrskih oznak, ki sta v vozilih prevažala akumulatorje, tovor pa je bil namenjen v Slovenijo. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornih delov, kjer so našli deset državljanov Afganistana in državljana Pakistana, ki so se skriti med tovorom skušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.