državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika Zvornik

FOTO: Tragedija v Zvorniku: v motni vodi iščejo Andreja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.08.2016 05:32

V Bosanskem Zvorniku se je na tekmovanju skakalcev v vodo zgodila tragedija: slovenski skakalec Andrej Beuc je v reko Drino skočil z mosta Kralja Aleksandra Karađorđevića, splaval na površje, zaklical na pomoč in potonil.

Reševalne ekipe so mu skušale pomagati a zaradi motne vode plavalca v reki ne najdejo. Tekmovanje, ki so ga priredili prvič po 25 letih, so takoj prekinili. Iskalna akcija še traja.

Andrej Beuc je rojen 18.09.1982. v Krškem, je profesionalni padalec, ki ima pri skokih tudi veliko izkušenj.

V vodo naj bi doskočil z razširjenimi rokami ter verjetno z glavo udaril v vodo. Poročajo tudi, da včeraj v Jajcu ni želel tekmovati ker se mu popogoji niso zdeli dovolj varni.

Župan mesta Zvornik je za medije izjavil, da je to velika tragedija za mestece in tekmovanje nasploh: "to bi moralo biti veselo tekmovanje, ne pa spektakel ki se je spremenil v tragedijo. Izgubili smo velikega športnika, ki ima za seboj več kot tisoč takšnih skokov. Govoril sem že z vodstvom HE Zvornik, da bomo zmanjšali pretok, da bi našli in izvlekli njegovo telo in se dostojanstveno poslovili od njega," je povedal župan Stevanović.


Na prireditvi River Drina Cliff Divig  - Skokovi sa mosta so sodelovali tudi Christian Wurst (Red Bull) , Aleš Karničnik, Jernej Klinar iz Slovenije, Marko Pavlović, Marjan Milanović, Mladen Cvetković, Goran Bojić, Borko Miladinović in Lana Marković iz Srbije, ter iz BiH Danko Dangubić, Dino Bajrić, Mustafa Šarić, Vedad Bašić in Elvir Kovačević.

Zvornik je že nekoč bil znan po skokih z mosta, tekmovanje se je danes pričelo ob 16. uri, Andrej je skočil okoli 17. ure. Udeleženci skokov so skakali iz višine 20 metrov.

Urednik portala Zvornik Danas, Igor Golubović piše, da je "Andrej skočil v motno hladno in močno reko iz nekaj več kot 20 metrov. Na slikah se vidi, da je v tehniki skoka naredil napako kljub temu, da je bil izkušen ekstremni športnik. Žal je v Zvorniku izgubil življenje, družini izrekamo iskreno sožalje."