belgijski f-16 Svet24.si

Lavrov zopet grozi: "Zahod se igra z ognjem!"

bagr Svet24.si

Jure je po nevesto prišel kar z bagrom

sdv-udba Necenzurirano

Strašijo nas z Udbo, sami pa so izumili tajno ...

tina gaber robert golob m24 Reporter.si

Konec medenega leta v golobnjaku: revizija prvega ...

pogacar roglic Ekipa24.si

Pogačarja 'obtožili', da ni čestital Rogliču, ...

dr Odkrito.si

Dr. Rashid Buttar - NEPOJASNJENA smrt zdravnika, ...

roglic doncic Ekipa24.si

Roglič navdušil tudi Luko Dončića! Glejte to ...

Kronika Mirna

FOTO: Trčila sta potniški vlak in tovorno vozilo

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
07.08.2018 11:36

Trebanjski policisti so bili včeraj, okoli 8.30 ure obveščeni o prometni nesreči na Mirni. Ugotovili so, da je do trčenja vlaka in tovornega vozila prišlo, ko je 33-letni voznik tovornega vozila zapeljal na prehod ceste čez želeniško progo v trenutku, ko je iz smeri Trebnjega pripeljal vlak.

trčenje, vlak, prometna nesreča vlak foto pu nm 2.JPG

Na potniškem vlaku je bilo pet potnikov in v nesreči ni bil nihče poškodovan. Policisti bodo 33-letnemu vozniku tovornega vozila izdali plačilni nalog zaradi kršitve cestno prometnih predpisov. Zakon o pravilih cestnega prometa v 40. členu določa, da se mora udeleženec cestnega prometa ustaviti pred prehodom čez železniško progo. Na nezavarovanem prehodu pa se mora ustaviti tudi, ko se prehodu približuje vlak, čeprav udeleženec cestnega prometa na to ni posebej opozorjen. Progo sme prečkati šele, ki se prepriča, da se prehodu ne približuje vlak.

Voznik mopeda pod vplivom alkohola 
Nekaj pred 14. uro so bili policisti Policijske postaje Trebnje obveščeni o padcu mopedista v kraju Češnjevek. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 65-letni voznik mopeda izgubil oblast nad vozilom, padel in obležal na cesti. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje poškodbe. Policisti so še ugotovili, da je mopedist vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,87 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan moped, med vožnjo pa ni uporabljal zaščitne čelade. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 


Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli 16 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z državljani
Maroka, Pakistana, Alžirije in Irana še niso zaključeni.