Ilyushin Il-96-300 Svet24.si

"Putinovo letalo" pristalo v Švici

Robert E Crimo III Svet24.si

Strelec načrtoval še en napad

Viktor-Vrecar-2021-e1611911492595 Necenzurirano

Prihaja energetska kriza, uprava HSE pa želi ...

tonin cigler kralj horvat nsi bobo Reporter.si

Janševa peta kolona: ti ljudje so razlog, da se ...

roglic 22 pm Ekipa24.si

Primož Roglič osupnil s podrobnostmi glede ...

sabina-mlakar Njena.si

Bitka Sabine Mlakar: Rak se je razširil po vsem ...

Roglič Ekipa24.si

Ste že videli to?!? Tako si Primož Roglič ...

Kronika Mirna

FOTO: Trčila sta potniški vlak in tovorno vozilo

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
07.08.2018 11:36

Trebanjski policisti so bili včeraj, okoli 8.30 ure obveščeni o prometni nesreči na Mirni. Ugotovili so, da je do trčenja vlaka in tovornega vozila prišlo, ko je 33-letni voznik tovornega vozila zapeljal na prehod ceste čez želeniško progo v trenutku, ko je iz smeri Trebnjega pripeljal vlak.

trčenje, vlak, prometna nesreča vlak foto pu nm 2.JPG

Na potniškem vlaku je bilo pet potnikov in v nesreči ni bil nihče poškodovan. Policisti bodo 33-letnemu vozniku tovornega vozila izdali plačilni nalog zaradi kršitve cestno prometnih predpisov. Zakon o pravilih cestnega prometa v 40. členu določa, da se mora udeleženec cestnega prometa ustaviti pred prehodom čez železniško progo. Na nezavarovanem prehodu pa se mora ustaviti tudi, ko se prehodu približuje vlak, čeprav udeleženec cestnega prometa na to ni posebej opozorjen. Progo sme prečkati šele, ki se prepriča, da se prehodu ne približuje vlak.

Voznik mopeda pod vplivom alkohola 
Nekaj pred 14. uro so bili policisti Policijske postaje Trebnje obveščeni o padcu mopedista v kraju Češnjevek. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 65-letni voznik mopeda izgubil oblast nad vozilom, padel in obležal na cesti. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so mu oskrbeli lažje poškodbe. Policisti so še ugotovili, da je mopedist vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,87 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan moped, med vožnjo pa ni uporabljal zaščitne čelade. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. 


Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Policijske postaje Črnomelj izsledili in prijeli 16 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z državljani
Maroka, Pakistana, Alžirije in Irana še niso zaključeni.