Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika Novo mesto

FOTO: Ujeli "bakrene tatove"

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.12.2012 11:00

26-letnik opit povzročil nesrečo, v kateri so bila udeležena tri vozila. Novomeški policisti pa so včeraj prijeli tudi "bakrene tatove," po naših informacijah gre za pripadnike etnične skupnosti.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 37 nujnih primerih. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave, povoženja divjadi, zgostitev prometa in ovir na vozišču.

NOVOMEŠKI POLICISTI PRIJELI TATOVE

Novomeški policisti so bili 4. 12. nekaj pred polnočjo obveščeni o sumljivih osebah v okolici objekta na Otočcu. Takoj so odšli na kraj in zalotili štiri osumljence, ki so s strehe objekta skušali odtujiti odtočne bakrene cevi in bakrene obrobe. Eden izmed osumljenec je skočil s strehe in skušal pobegniti, vendar so ga policisti prijeli. Odvzeli so prostost in pridržali štiri osumljence iz naselja v okolici Otočca. Med njimi sta bila dva mladoletnika, osumljenka, stara 23 in osumljenec, star 19 let. Ovadili jih bodo zaradi kaznivega dejanja tatvine.


VLOMI IN TATVINE

V Brežicah je v noči na 4. 12. nekdo vlomil v trgovino in odtujil električni vrtalnik in električne škarje. Škode je za okoli 1500 evrov.

V Novem mestu je med 2. 12. in 4. 12. nekdo s strehe stanovanjske hiše odtujil 20 metrov bakrenih žlebov in cevi. Škode je za okoli 700 evrov.

Ob železniški progi med Mirno Pečjo in Trebnjim je v noči na 4. 6. neznanec porezal in odtujil 80 metrov telefonskega kabla. Škode je za okoli 1000 evrov.

V Novem mestu je med 3. 12. in 4. 12. nekdo iz objekta odtujil 100 metrov električnih vodnikov. Podjetje je oškodoval za 1300 evrov.

PROMETNA NESREČA

Na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice se je 4. 12. nekaj po 20. uri zgodila prometna nesreča z udeležbo treh osebnih avtomobilov Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo zaradi vožnje preblizu desnemu robu ceste povzročil 26-letni voznik osebnega avtomobila. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 0,43 miligramov alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitev pa mu bodo izdali plačilni nalog.

NEZAKONIT PREHOD DRŽAVNE MEJE

Brežiški policisti so 4. 12. zvečer pri opravljanju nalog varovanja državne pri Stojanskem vrhu izsledili in prijeli štiri osebe, ki so nezakonito prestopile državno mejo. Zaradi slabega zdravstvenega stanja oziroma podhladitve članov turške družine, med katerimi sta bila dva otroka, stara manj kot dve leti, so na kraj takoj poklicali reševalce. Ti so družino odpeljali v bolnišnico. Policisti so prijeli in pridržali tudi dva državljana Hrvaške, ki sta jim omogočila nezakonit prehod državne meje.