mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Šentjernej, Trebnje, Sevnica

FOTO: V Dobravici trčili vozili, v Sevnici s helikopterjem v bolnišnico

Piše: R.K.

Čas objave:
07.06.2021 21:42

Danes zjutraj sta v naselju Veliki Gaber v občini Trebnje trčili osebni vozili. V nesreči sta se poškodovali dve osebi. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine ter počistili cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Trebnje so poškodovani osebi oskrbeli v Zdravstvenem domu Trebnje.

Ob 13.01 sta na cesti Novo mesto—Šentjernej v naselju Dobravica trčili osebni vozili. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP in policistom. Reševalci nujne medicinske pomoči Novo mesto so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.


Tehnična in druga pomoč
Ob 17.11 so delavci CGP Novo mesto na Vodnikovi ulici v Novem mestu po nočnem deževju odstranili zemljo s cestišča. Gasilca GRC Novo mesto sta z vodo očistila cestišče na dolžini okoli 300 metrov.



Reševanje obolelih in helikopterski prevozi med bolnišnicami
Ob 10.26 je posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP Maribor iz naselja Radna, občina Sevnica, v SB Celje s helikopterjem prepeljala obolelo osebo. Mesto pristanka helikopterja so zavarovali gasilci PGD Sevnica. Gasilci so tudi nudili pomoč pri prenosu obolele osebe do helikopterja.