Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika NM

FOTO: V nesreči reševalnega vozila ena oseba poškodovana

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.03.2013 11:55

Na dolenjski avtocesti pri izvozu Trebnje - zahod se je ob 11.23 uri zgodila prometna nesreča. V nesreči se je prevrnilo reševalno vozilo v katerem je bilo pet oseb. Ena oseba je poškodovana. Iz smeri Ljubljane je zaprt izvoz Trebnje - zahod.

11.23h/ Prometna nesreča se je zgodila na AC Trebnje Zahod iz smeri Ljubljana. V nesreči se je prevrnilo reševalno vozilo v katerem je bilo pet oseb, ena oseba je se v nesreči poškodovala.

Po prvih ugotovitvah policistov je voznik reševalnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in se z vozilom prevrnil. V nesreči se je lažje poškodoval 79-letni potnik v reševalnem vozilu, je povedala Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto.

Reševalci NMP ZD Trebnje so poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto, gasilci PGD Trebnje pa so požarno zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in prepeljali tri udeležene osebe v Zdravstveni dom Trebnje.

Po podatkih lokalne spletne strani Cajtng.com gre za drugo prometno nesrečo na istem odseku v dobrih dveh letih. Prva se je zgodila 26. novembra 2010, le nekaj dni za tem, ko je na nevarnost na tem odseku opozoril bralec omenjene spletne strani.

Do prometne nesreče je okoli 10. ure prišlo v križišču v Ločni v Novem mestu, trčili sta dve osebni vozili, prav tako je do trčenja vozil prišlo na Cikavi v Novem mestu.

Na cestah obvezna zimska oprema
Do sredine tedna je napovedano sneženje, na Primorskem močnejša burja in lahko tudi leden dež ali sodra, na izpostavljenih odsekih cest je zato lahko tudi poledica. V takih vremenskih in voznih razmerah je ponovno obvezna zimska oprema, pričakovati pa je težave v prometu in zelo upočasnjen promet.

CGP: Ceste so posipane in splužene
Kot nam je zagotovila pomočnica direktorja za vzdrževanje cest pri novomeškem CGP-ju Mateja Kovačič, so ceste splužene in posipane, vendar težave spet povzročajo nizke temperature in se posip zaradi tega ne prime dobro. Delavci so na terenu že vse od sobotnega večera.

Pogovor s pomočnico direktorja za vzdrževanje cest pri novomeškem CGP-ju Matejo Kovačič