zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Kronika Šentjernej, Kostanjevica na Krki, Metlika

FOTO: Voda zalila ceste in objekte, ceste ponekod zaprte

Piše: Radio Krka/SPIN/Prometno informacijski center

Čas objave:
16.10.2015 05:37

Močno deževje je največ težav povzročilo v občinah Krško, Šentjernej, Črnomelj, Metlika in Škocjan. Zaprtih je tudi več cest.

FOTO: Alenka Tomašič&Horse Ranč

Včeraj ob 19.44 uri je v Grobljah pri Prekopi, v občini Šentjernej, meteorna voda zalila kletne prostore petih stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Groblje so iz zalitih objektov izčrpali vodo in očistili jaške.

Sinoči ob 20.03 uri, je v naselju Dobliče, v občini Črnomelj, voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Dobliče so vodo izčrpali in očistili prostore.

Sinoči ob 22. uri je voda ogrožala stanovanjsko hišo v naselju Drama, v občini Šentjernej. Gasilci PGD Šentjernej so s postavitvijo protipoplavnih vreč objekt zaščitili.

Okoli 2. ure zjutraj je reka Kolpa v Metliki začela poplavljati in ogrožala objekt na kopališču Metlika. Gasilci PGD Metlika so s postavitvijo protipoplavnih vreč objekt zaščitili, več si lahko ogledate v pripeti fotogaleriji.

Danes ob 5.40 uri so črpali vodo iz kleti, v Ledeči vasi v občini Šentjernej.

Ob 8.15 uri so v naselju Piršenbreg trije plazovi ovirali promet, delavci CGP Brežice so postavili prometno signalizacijo. Ob 10.34 je v Brežicah na Dalmatinovi ulici udor zemljine nagnil Telekomov drog, posreduje delavec KOP Brežice.

Ob 8.20 so gasilci PGD Brežice okolica pričeli črpati kletne prostore silosa v naselju Brezina.Ob 8.50 so gasilci PGD Mali Obrež pričeli s sanacijo okolice OŠ Dobova.Ob 9.44 so gasilci PGD Velika Dolina nudili pomoč s črpalkami na območju naselja Obrežje.

Ob 8.46 uri je voda ogrožala stanovanjsko hišo v Radovičih pri Metliki.


Ob 9.20 je v Naselju Borisa Kidriča v Metliki podtalnica poplavila kletne prostore večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Metlika in Podzemelj so izčrpali vodo iz kletnih prostorov.

Ob 12. uri je Sotla poplavila mejni prehod Rakovec, CGP Brežice je postavil zaporo ceste.

Poplavila je tudi reka Lahinja v Beli krajini, fotografije so iz vasi Okljuka pri Gradacu.

Poplavljene številne ceste
Sinoči ob 19.52 uri je voda poplavila cesto Šentjernej–Mršeča vas, v občini Šentjernej. Delavci JP EDŠ Šentjernej so cesto zaprli in postavili prometno signalizacijo.

Ob 21.19 uri je voda poplavila cesto Čučja Mlaka–Zameško, v občini Škocjan. Gasilci PGD Škocjan so postavili oznake za zaporo ceste.

Ob 18.33 uri je voda poplavila cesto na relaciji Šentrupert-Vrh, občina Šentrupert. Vzdrževalec cest je postavil ustrezno prometno signalizacijo.

Včeraj ob 18.35 uri je voda poplavila cesto Vinica-Učakovci, občina Črnomelj. Delavci cestnega podjetja iz Črnomlja so postavili prometno signalizacijo.

Poplavljene so tudi ceste Smednik - Kostanjevica v Malencah, Čatež ob Savi - Mokrice pri Novi vasi pri Mokricah, cesta Sevnica - Brestanica pri Blanci in Metlika - Božakovo pri Rosalnicah ter LC Hrastnik - Radeče pri Zidanem Mostu.