zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Kronika Krško

FOTO: Z avtom v policijsko vozilo, policista poškodovana

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.08.2015 07:06

Na območju Krškega se je ponoči voznik osebnega vozila večkrat namerno zaletel v službeno vozilo policije. Oba policista, ki sta bila v vozilu, sta poškodovana.

Vodja Operativno-komunikacijskega centra novomeške Policijske uprave Robert Perc je pojasnil, da so krški policisti nekaj po polnoči pri kontroli prometa ugotovili, da za volanom osebnega avtomobila sedi mladoletnik brez vozniškega dovoljenja, vozilo pa od 13.8.2015 naprej ni več registrirano in zavarovano. Med postopkom ugotavljanja okoliščin prekrška je voznik odpeljal. Med iskanjem pobeglega voznika v naselju v okolici Krškega je slednji pripeljal nazaj in se večkrat namerno zaletel v belo modro policijsko vozilo.

Oba policista sta bila v incidentu lažje poškodovana in sta na bolniškem staležu. Ponoči, kmalu po dogodku, ju je že obiskal tudi direktor policijske uprave Novo mesto.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja je komisija sektorja kriminalistične policije skupaj s prometnimi policisti opravila ogled kraja dejanja, o dogodku sta bila obveščena dežurni okrožni državni tožilec in preiskovalni sodnik. Neregistrirano vozilo so policisti zasegli. 17-letnega voznika, ki je bil prijet in je pridržan, bodo kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja napada uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti. V zadnjih treh letih je bil 17-letnik ovaden že osemkrat za štirinajst različnih kaznivih dejanj.

Napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti
300. člen
(1) Kdor napade ali resno zagrozi, da bo napadel uradno osebo ali drugo osebo, za katero ve, da pomaga uradni osebi, ko ta opravlja naloge policije ali državne varnosti ali varuje javni red, ali osebo, ki opravlja naloge v zvezi z izvrševanjem kazenskih sankcij, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do treh let.
(2) Če storilec ob storitvi dejanja iz prejšnjega odstavka uradni osebi ali drugi osebi, za katero ve, da ji pomaga, grozi z orožjem ali nevarnim predmetom ali sredstvom ali z njo grdo ravna ali jo lahko telesno poškoduje, se kaznuje z zaporom od šestih mesec do petih let.
(3) S kaznijo iz prejšnjega odstavka se kaznuje, kdor stori dejanje iz prvega odstavka tega člena proti dvema ali več osebam.

Vodja OKC-ja Robert Perc o incidentu