Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Kronika Novo mesto/Ljubljana

FOTO: Za varnost lahko največ naredi vsak sam!

Piše: Radio Krka/policija.si

Čas objave:
14.07.2015 18:42

Prometna varnost je letos nekoliko slabša kot v enakem obdobju preteklega leta. Vključno z današnjim dnem je namreč umrlo 64 oseb, lani v enakem obdobju pa 50. Zato znova opozarjajo, da lahko za varnost največ naredi vsak sam.

Ob včerajšnji hudi prometni nesreči, ki je zahtevala štiri življenja, in po tragičnem vikendu, ko so v prometnih nesrečah izgubile življenje tri osebe, policisti znova opozarjajo na previdno in varno vožnjo.

Kljub nenehnim opozorilom policije na strpno, varno ter odgovorno ravnanje ne le v cestnem prometu, temveč tudi sicer, skoraj ni vikenda brez prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato še enkrat policisti opozarjajo vse prometne udeležence, naj:

  - prilagodijo hitrost vožnje ne le veljavnim omejitvam, temveč tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam, prometnim razmeram, lastnostim ter stanju ceste

- uporabljajo varnostne pasove na vseh sedežih, ne glede na to, ali so vozniki ali potniki

- vozijo le v ustreznem psihofizičnem stanju, kajti alkohol, droge, psihoaktivna zdravila in druge psihoaktivne snovi ter utrujenost bistveno vplivajo na varno in zanesljivo udeležbo v cestnem prometu. Na pot se odpravite le trezni in spočiti.

Prometna varnost je letos nekoliko slabša kot v enakem obdobju preteklega leta. Vključno z današnjim dnem je namreč umrlo 64 oseb, lani v enakem obdobju pa 50.


Izstopajoči vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami so neprilagojena hitrost glede na prometne razmere, stanje vozišča idr., nepravilna stran in smer vožnje (velikokrat v povezavi s psihofizičnim stanjem povzročitelja (če npr. vozi pod vplivom alkohola)) in neupoštevanje pravil o prednosti.
Večina teh nesreč se zgodi na vzporednih cestah.

Policija stalno, intenzivno in učinkovito nadzira cestni promet. V razmerah, ki so na slovenskih cestah, in ob obstoječem odnosu posameznikov do spoštovanja prometnih pravil in norm v družbi je učinkovit policijski nadzor ključen za zagotavljanje varnosti v prometu.

Hkrati se zavedajo, da imajo policijske aktivnosti le omejen vpliv na varnost cestnega prometa, zato znova opozarjajo, da lahko za varnost največ naredi vsak sam.

Ob zavedanju, da so tragične posledice hudih prometnih nesreč nepopravljive, pozivajo vse udeležence, naj v prometu ravnajo preudarno in odgovorno, zaradi lastne varnosti in varnosti drugih.

Vozite previdno!