Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Kronika

FOTO: Na mejni prehod z ukradenim Range roverjem

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
08.10.2018 12:40

Na Mejni prehod za mednarodni cestni promet Obrežje je 7. 10. na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila Range rover. Med preverjanjem v policijskih evidencah je bilo ugotovljeno, da je bil Range rover ukraden v Bosni in Hercegovini.

Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled avtomobila. Avtomobil so zasegli in o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Vlomi in tatvine
V naselju Dobovo na območju Policijske postaje Novo mesto je 5. 10. v večernih urah nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in denar in lastnike oškodoval za okoli
tri tisoč evrov.

Na parkirnem prostoru na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu je v noči na 6. 10. nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil električno ročno orodje. Lastnika je oškodoval za 1200 evrov.

V Gorenji Nemški vasi je neznanec med 2. 10. in 6. 10. iz odklenjene garaže odtujil dve motorni žagi, pet kardanov in električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2000 evrov.

V Šmarjeških Toplicah je 7.10. popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti Postaje mejne policije Dobova so 5. 10. med kontrolo tovornega vlaka na vstopu v Slovenijo na podvozju vlaka našli skrita dva državljana Pakistana, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med 5. 10. in 8. 10. pri opravljanju nalog varovanja državne meje na območju krajev Zapudje, Stari trg, Tanča gora, Kanižarica, Sinji vrh, Gornji Suhor pri Vinici, Dragatuš, Brežice, Nova vas pri Mokricah in Obrežje izsledili in prijeli 72 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci, državljani Pakistana, Sirije, Irana, Bangladeša, Alžirije, Libije in Irana, še niso zaključeni.