Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Kronika

Gasilci nad travniške požare

Piše: R.K.

Čas objave:
30.03.2022 06:05

Regijski center za obveščanje sporoča, da so ponoči obravnavali požare v občini Črnomelj, Ribnica, Kočevje, Novo mesto in Šentjernej.

V občini Črnomelj je ponoči gorelo trikrat. Ob 3. uri je v naselju Kanižarica gorela vsebina dveh zabojnikov za komunalne odpadke. Požar so pogasili gasilci PGD Črnomelj. Zabojnika sta uničena. Približno 15 minut pred polnočjo pa je gorel gozd pri naselju Lokve. Požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Petrova vas. Pred tem je ob 20.20 pri naselju Jerneja vas gorel gozd. Požar na površini okoli 5000 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Dragatuš in Dobliče.

V Ribnici so morali od včeaj zvečer gasilci posredovati dvakrat. Danes ob 2.31 so v Goriči vasi. Gasilci PGD Goriča vas pogasili travniški požar na površini okoli 15 kvadratnih metrov. Včeraj ob 21.24 je med Nemško vasjo in Ugarjem ponovno gorelo na travniku ob potoku Sajevec. Gasilci PGD Ribnica in Nemška vas so pogasili okoli tri hektare goreče suhe trave, grmovja in podrasti.

Tudi kočevski gasilci so imeli delovno noč. Nekej minut po polnoči je ob Novomeški cesti v Kočevju za industrijsko cono gorelo na travniku. Gasilci PGD Kočevje so pogasili okoli 600 kvadratnih metrov goreče suhe trave in kup smrekovih vej.

V mestni občini Novo mesto je včeraj gorelo dvakrat. Ob 19.59 je v ulici Šmihel ob železniški progi gorela suha trava. Požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu. Sinoči ob 18.15 sta pri Poganški ulici pod daljnovodom gorela podrast in grmičevje. Požar na površini okoli 500 kvadratnih metrov so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu.

Gorelo je tudi v občini Šentjernej. Ob 18.15 je pri naselju Mihovica gorela podrast in suha trava. Gasilci PGD Šentjernej so pogasili požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov.