Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Kronika Novo mesto

Globoko pogledala v kozarec, povzročila nesreči

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2012 10:54

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 47 nujnih primerih. Obravnavali so 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Dva povročitelja nesreč z več kot dvema grama alkohola v krvi.

Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Šentjerneju in Dolenjskih Toplicah pridržali kršitelja, ki se kljub ukazom policistov nista pomirila in sta nadaljevala s kršitvami. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja dokumentov, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, zgostitev prometa, povoženja divjadi in ovir na vozišču.

POVZROČITELJA NESREČ Z VEČ KOT DVEMA GRAMOMA ALKOHOLA NA KILOGRAM KRVI

Brežiški policisti so bili 20. 12. nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči na parkirnem prostoru bencinskega servisa. Povzročitelj nesreče je trčil v betonski robnik in podporni steber in ga poškodoval. Policisti so 55-letnemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 1,10 miligramov alkohola. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Nekaj pred 22. uro se je zgodila prometna nesreča v Brežicah. 47-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v drugo vozilo. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,02 miligramov alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

KRŠITELJU ZASEGLI AVTOMOBIL

20. 12. dopoldan so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Mokronogu. Neznanci so v gostinskem lokalu nadlegovali goste in osebje lokala in se odpeljali z osebnim avtomobilom. Kasneje so prejeli obvestilo, da je voznik osebnega avtomobila enakih registrskih tablic na bencinskem servisu v Trebnjem v rezervoar natočil gorivo in brez plačila odpeljal. Kršitelji so nekaj pred 13. uro kršili javni redi in miru tudi v gostinskem lokalu na Ratežu pri Novem mestu. Novomeški OKC je opis vozila posredoval vsem patruljam na območju PU Novo mesto in šentjernejski policisti so vozilo nekaj po 13. uri ustavili v okolici Šentjerneja. Med postopkom so ugotovili, da 19-letni voznik iz naselja v okolici Novega mesta nima vozniškega dovoljenja in je večkratni kršitelj, saj so ga zaradi kršitev cestno prometnih predpisov letos obravnavali že 16-krat. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 0,86 miligramov alkohola. Seat cordobo so mu začasno zasegli in napisali obdolžilni predlog. Med postopkom je javni red in mir kršil tudi 40-letni potnik v vozilu. Kljub ukazom policistov se ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Policisti okoliščine kršitev javnega reda in miru in tatvine goriva še preverjajo. Zoper kršitelje bodo ukrepali.

PRIDRŽALI KRŠITELJA

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so bili 20. 12. okoli 21.30 obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v stanovanjskem bloku v Straži, kjer je pijan kršitelj vpil na stanovalce, jih žalil in jim grozil. Kljub ukazom policistov se ni pomiril in je nadaljeval s kršitvijo, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

VLOM IN TATVINI

Na območju Policijske postaje Dolenjske Toplice je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil gotovino. Lastnik je oškodovan za več kot 2100 evrov.

V noči na 20. 11. je v Novem mestu neznanec vlomil v objekt ob stanovanjski hiši in odtujil dve motorni žagi.

Na parkirnem prostoru postajališča ob avtocesti je v noči na 21. 12. neznanec s trkanjem na steklo vozila zamotil oškodovanko, ki je sedela v vozilu. Drug neznanec je izkoristil njeno nepazljivost, odprl vrata avtomobila in ukradel torbico z dokumenti, bančnimi karticami in gotovino. Oškodovanka ocenjuje škodo na okoli 1000 evrov. Policisti so kasneje na voznem pasu avtoceste našli odvrženo torbico, iz katere sta storilca odtujila gotovino.