Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Raiven, polfinalni večer, Evrovizija 2 Njena.si

Evrovizija: Raiven se je uvrstila v finale ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Kronika Novo mesto

Gneče in zastoji so tu, na Dolenjskem tekoče

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.07.2016 07:48

Napoved o gneči na slovenskih cestah se izpolnjuje. Na avtocesti Maribor-Ptuj je pred razcepom Draženci proti Gruškovja že daljši zastoj, kolona vozil je dolga približno pet kilometrov.

Najbolj obremenjena mejna prehoda, kjer pričakujejo tudi najdaljše zastoje, sta mejni prehod Dragonja in Gruškovje.

Na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, naj pričakujejo prometne konice tudi ob neobičajnem času, in svetujejo, naj pred odhodom na pot preverijo stanje na cestah, imajo v vozilu dovolj tekočine in vozijo strpno.

Prometni infrakt na omenjeni relaciji je bil tudi letos pričakovan, morda še bolj kot druga leta. Zaradi migrantske krize in terorističnih napadov so se številni turisti letos preusmerili na Hrvaško, ki jo čaka pravi poletni turistični bum, zastoji na znanem cestnem ozkem grlu pa bodo nastajali tudi zaradi gradnje avtoceste. Da bi jih vsaj malo omilili, bodo voznike brez vinjet med 24. junijem in 15. septembrom usmerjali na alternativne poti do mejnih prehodov Središče ob Dravi, Zavrč ter Leskovec.

Turiste bodo z začasnim vodenjem od mejnih prehodov Trate in Gornja Radgona usmerjeni prek Radencev, Ljutomera in Ormoža proti mejnemu prehodu Središče ob Dravi. Vozniki, ki bodo kljub vodenju do Ptuja pripeljali prek Lenarta, bodo usmerjeni na mejni prehod Zavrč oziroma Zgornji Leskovec, pojasnjujejo na direkciji.

V Avstriji, Belgiji, na Češkem in na Slovaškem so se namreč začele počitnice, zato lahko predvsem od Avstrije proti Hrvaški pričakujemo močno povečan promet z zastoji. Najbolj obremenjena mejna prehoda bosta Dragonja in Gruškovje, Nina Mesarič s Prometnoinformacijskega centra zato svetuje prehod čez manjše mejne prehode.

PROMETNE INFORMACIJE: 

13:35h - Na primorski avtocesti je zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas med Uncem in počivališčem Lom proti Ljubljani.

Zastoji:
- Na avtocesti Maribor - Ptuj je pred razcepom Draženci v smeri Gruškovja zastoj, približno 2 km. Gost promet z zastoji je tudi na glavni cesti proti Gruškovju. Na mejnem prehodu pri izstopu iz države je še dodatno 15 minut čakanja. Pot se od Šentilja do Gruškovja podaljša do ene ure.
- Zaradi mejne kontrole na avstrijski strani nastaja zastoj pred predorom Karavanke proti Avstriji, 1,5 km, občasno predor zapirajo.
- Zastoj na cestah Koper - Šmarje - Dragonja, Izola - Portorož - Sečovlje in Lesce - Bled.

- Zastoji so tudi na Hrvaškem.

Mejni prehodi:
- Dragonja izstop uro in pol, vstop 30 minut;
- Sečovlje izstop pol ure;
- Gruškovje izstop 20 minut, pred tem daljši zastoji.
Na severni ljubljanski obvoznici potekajo obnovitvena dela.

Dostop do Luke Koper je za tovorna vozila zaradi demonstracij onemogočen. Tovorna vozila se po potrebi izločajo na primorski avtocesti na počivališče Ravne ter od Črnega Kala proti Kopru na odstavni pas.

07:45h - Na primorski avtocesti je zaradi prometne nesreče oviran promet med Brezovico in CP Log proti Kopru. Nastaja zastoj.

Na avtocesti Maribor - Ptuj je pred razcepom Draženci v smeri Gruškovja daljši zastoj, približno 5 km. Promet je močno zgoščen tudi na glavni cesti proti Gruškovju, občasno nastane zastoj. Na mejnem prehodu pri izstopu iz države je še dodatno 15 minut čakanja. Pot se od Šentilja do Gruškovja podaljša za pribl. 1 uro.

Promet se že povečuje na primorski avtocesti proti Kopru ter na cestah proti obali in mejnim prehodom s Hrvaško.

Dostop do Luke Koper je za tovorna vozila zaradi demonstracij onemogočen. Tovorna vozila izločajo na primorski avtocesti na počivališče Ravne ter od Črnega Kala proti Kopru na odstavni pas.