profimedia-0778195429 Svet24.si

ZDA in Rusija enotni, da vojna Ukrajini lahko ...

prehitra vožnja Svet24.si

Med Rogozo in Framom zapravil 1200 evrov

B60K0632 Necenzurirano

Zakaj Darko Horvat rešuje očeta kozmodiska? ...

rtvs rtv slovenija m24 Reporter.si

Golob obžaluje, ker se RTVS ni lotil politično ...

bogatinov Ekipa24.si

Znana je kazen za Oliverja Bogatinova zaradi ...

Lucijan Lipovšek Njena.si

MasterChef: Lucijan se je vrnil v objem svojega ...

doncic Ekipa24.si

Ni počitka za Dončića! Glejte kje in kako se je...

Kronika Ljubljana

Goljufivi podjetni Abraham

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.11.2012 11:23

Bil je lažni direktor podjetij in služil visoke denarce. Policisti so ga prijeli, sicer pa mu je uspelo pretentati tri bančne ustanove. Olajšal jih je za 100 tisočakov.

Bežigrajski policisti so zaradi sumov storitve kaznivih dejanj goljufije, ponarejanja listin, zlorabe osebnih podatkov ter pranja denarja odvzeli prostost 50- letnemu Ljubljančanu.

Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da se je 50- letnik s ponarejenimi dokumenti predstavljal za direktorja podjetij ter v različnih bančnih ustanovah nato poskušal iz računov podjetij dvigniti gotovino. Gotovino je nato nakazal na drug račun fizične osebe iz katerega je gotovino tudi dvignil.

Na opisan način mu je tako 29. oktobra letos uspelo preslepiti tri bančne ustanove, v katerih je skupno dvignil za okoli 100.000 evrov gotovine na račun oškodovanega podjetja iz okolice Postojne. Na enak način je poskušal 6. novembra v Ljubljani dvigniti 350.000 evrov gotovine na račun drugega podjetja, vendar mu dejanje ni uspelo.


12. novembra je ponovno z lažnimi dokumenti opravil prenakazilo v škodo tretjega podjetja v višini 60.000 evrov na račun fizične osebe vendar pa mu gotovine iz omenjenega računa (zaradi pred tem zadržanih sredstev) ni uspelo dvigniti. Enako je poskušal še dan kasneje, ko je bil s strani policistov tudi prijet.

Policisti so 50- letniku odvzeli prostost ter ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.