zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Kronika Grosuplje

Grosupeljski policisti prijeli več roparjev in tatico

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
02.02.2016 13:09

Grosupeljski policisti so v minulih dneh prijeli več domnevnih roparjev in tatico.

Obvestilo o roparski tatvini nad starejšo, slabotno osebo so grosupeljski policisti dobili v petek popoldne. Kot so ugotovili, se je osumljena trojica - ženski stari 18 in 37 let ter 20-letni moški, pripeljali na dvorišče starejšega moškega. Ženski sta stopili do njega in ga ogovorili. Pri tem je starejša od obeh žensk segla v žep na oškodovančevi srajci in mu iz njega želela vzeti denar.

Moški jo je prijel za roko, a ga je ženska udarila, zato je roko umaknil. Ženski je tako uspelo vzeti 600 evrov, nato pa se je trojica odpeljala. Oškodovanec je poklical policiste, ki so takoj začeli iskanje storilcev. Popoldne so na območju Trebnjega tudi izsledili 37-letnico, njena pajdaša pa sta se sama zglasila na grosupeljski policijski postaji. Trojico so v soboto privedli pred preiskovalno sodnico, ki je za 37-letnico odredila hišni pripor.

Drzno tatvino pa so v Grosupljem obravnavali v ponedeljek. Po ugotovitvah policije je okoli 16. ure 65-letnica, ki so jo v preteklosti že obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, vstopila v eno od hiš, ukradla nekaj denarja in želela neopazno oditi. A so jo pri dejanju zalotili lastniki hiše, ki so jo zadržali do prihoda policistov. Policisti jo bodo danes privedli pred preiskovalnega sodnika.